Musorujsag
Élő Eredmények

Gulácsi a lipcsei stabilitást szeretné viszontlátni a válogatottnál is

m4sport.hu/M4 Sport
A magyar válogatott kapusa másfél hónapja nem kapott gólt klubcsapatában, az RB Leipzigben, és ezt a stabilitást szeretné viszontlátni a válogatottnál is.
Gulácsi Péter (Fotó: mlsz.hu) (Fotó: mlsz.hu)

„A Bundesligában hat, kapott gól nélküli meccsel mi vagyunk az élen. Ez nyilván egy olyan mutató, ami egy kapusnak vagy egy védőnek – gondolok itt Willire – önmagában is nagyon fontos. Lipcsében sem egyik napról a másikra történt, hogy idáig eljutottunk: hogy stabilizálódott a csapatunk. Bízom benne, hogy ez a válogatottnál is sikerül” – utalt arra, hogy négy Nemzetek Ligája-meccs után hat kapott góllal áll a nemzeti csapat, amelynek legutóbb tavaly októberben, Feröer ellen maradt érintetlen a hálója.

Kiemelte, napjaink focijában különösen fontos, hogy egy csapat védelme szilárd talajon álljon, tehát először ezt kell elérnie Marco Rossi együttesének, hogy „reális esélyünk legyen a velünk egy szintű csapatok ellen”.

Gulácsi Péter a válogatottba visszatérő Dzsudzsák Balázsról is beszélt az M4 Sportnak. A hálóőr úgy véli, a csapat mindenképp nyer a 31 éves szélső visszatérésével, aki nem csak a rögzített szituációknál jelent extrát.

„Balázs hihetetlen fontos személyisége a csapatunknak, nem elfelejtve, hogy szenzációs játékos is. Bízom benne, most, hogy fizikálisan és mentálisan is belelendült, segítségünkre lehet. Ha más nem, pontrúgások terén hatalmas extrát jelent számunkra, illetve a jelenléte a pályán a többi játékosnak is nagyon fontos dolog.”

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön Észtország, vasárnap Finnország ellen lép pályára a Nemzetek Ligája csoportkörében. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét meccset élőben közvetíti.

További tartalmak