Musorujsag
Élő Eredmények

Juhász Roland döntötte el a fehérvári stadionavatót

MTI
A MOL Vidi FC új stadionjában Juhász Roland góljával legyőzte az Újpestet az OTP Bank Liga hatodik fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

A mérkőzés előtti nyitóünnepségen Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott a szurkolóknak az elmúlt években tanúsított türelemért és reményét fejezte ki, hogy az „új ékszerdoboz kárpótol mindenkit”.

A találkozót eredetileg augusztus utolsó hétvégéjén játszották volna, ám a fehérváriak AEK Athén elleni Bajnokok Ligája-selejtezős párharca miatt későbbre halasztották. A mérkőzés előtt a Vidi 22 ponttal negyedik helyen állt, míg az Újpest szintén 22 ponttal éppen mögötte.

A meccs első helyzetét az ötödik percben Georgi Milanov hagyta ki, alig lőtt a vendégkapu mellé. Később még közelebb volt a Vidi a gólszerzéshez: Marko Scepovic próbálkozásába azonban Litauszki Róbert belekapott, így a labda a kapufáról vágódott a játéktéren kívülre. A folytatásban a fehérvári gárda birtokolta többet a labdát, de komoly helyzetekig nem jutott, az Újpest viszont valamelyest veszélyesebb lett, a vendégek vezettek néhány ígéretes kontratámadást, de gólt ők sem szereztek.

A második félidőt lendületesebben kezdte a hazai csapat. Előbb Kovács István lövését védte Pajovic, majd Stopira is veszélyeztetett egy szögletet követően. A székesfehérvári fölény végül góllá érett, az új stadion első találata az 58. percben született: a Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland Milanov szögletét fejelte az újpesti kapu bal oldalába.


A hátrányba került Újpest szerb trénere, Nebojsa Vignjevic kettős cserével próbálta frissíteni csapatát, de a piros-kékek biztosan őrizték előnyüket, míg a vendégek nem tudtak mit kezdeni a felállt védelemmel. A fővárosiak a 91. percben jártak a legközelebb az egyenlítéshez, amikor Diallo 23 méteres bombája a felső léc tetejét érintve hagyta el a pályát.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
MOL Vidi FC-Újpest FC 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 11 251 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Juhász R. (58.)
sárga lap: Milanov (34.), Hadzic (60.) illetve Onovo (62.), Bojovic (91.)

MOL Vidi FC: Kovácsik – Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira – Berecz (Nikolov, 72.), Hadzic, Pátkai – Kovács I. (Hangya, 92.), Milanov (Hodzic, 88.) – M. Scepovic

Újpest FC: Pajovic – Balázs B. (Pauljevic, 66.), Bojovic, Litauszki, Burekovic – Obinna, Sankovic, Onovo, Beridze (Nagy D., 66.), Zsótér (Diallo, 88.) – Novothny

Tabella > > >

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1136676"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Juhász Roland döntötte el a fehérvári stadionavatót – képgaléria
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2018/11/D__YT20181121025-1024x795.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak