Kiss Tamás kreatív, gyors, technikás és nem szereti a sört

Az OTP Bank Ligában szereplő Puskás Akadémia 2018 nyarán kaparintotta meg magának az akkor még 17 éves Kiss Tamást, aki néhány hónap alatt a felcsútiak egyik húzóemberévé nőtte ki magát.

A fiatal labdarúgó a 2016/2017-es szezonban a Haladás színeiben mutatkozott be a magyar élvonalban, amelynek első 2000-es években született játékosa lett.

A következő idényben is a szombathelyieknél játszott és kulcsszerepet vállalt az együttes NB I-ben maradásából: a Debrecen ellen pontot érő gól fűződik a nevéhez, a Fradi elleni stadionavatón már győzelmet hozott a lövése, ahogy a sorsdöntő Mezőkövesdi szezonzárón is.

2018 nyarán elfogadta a Puskás Akadémia invitálását és hároméves szerződést írt alá a felcsútiaknál. Kiss Tamás ott folytatta, ahol abbahagyta: új csapatában gólt szerzett az MTK, a DVSC és a Haladás elleni bajnokin is.

Kiss 18 éves kora ellenére már két NB I-es klub mezét is magára ölthette és eddigi 30 élvonalbeli mérkőzésén hét alkalommal vette be ellenfelei kapuját.

A 18. születésnapját – ahogy egy évvel ezelőtt a Fradi ellen a tizenhetediket – egy gyönyörű góllal tette még emlékezetesebbé, ráadásul most korábbi klubja, a Haladás ellen talált be.

Kiss Tamás legjobb momentumai a Haladás ellen:

A vasiak vezetőedzője, Horváth Ferenc a félidőben reklamált a játékvezetőknél, ugyanis Kiss gólját lesgyanús helyzet előzte meg. Góóól! című műsorunkban azonban kiderült szó sem volt lesről.

Kiss Tamás leshelyzet

A felcsútiak második találatánál is Kiss volt az egyik főszereplő, mivel ő adta a gólpasszt Knezevicnek. Itt is maradt kérdőjel, amelyet nem is sikerült teljesen kiegyenesíteni, mert a videóból nem derül ki, hogy az asszisztot megelőzően vajon rápattant-e a születésnapos labdarúgó kezére a labda.

Kiss Tamás a 15. forduló Puskás Akadémia–Haladás összecsapását követően az M4 Sportnak elárulta, biztosan megünnepeli a győzelmet és a gólját is, igaz, a sört nem szereti, marad a profizmusnál. „Holnap azért átjönnek a nagyszülők is” – mondta.Fiatalon már komoly NB I-es tapasztalattal rendelkezik, gyorsasága, kreatív meglátásai pedig mindenképp ígéretesek. A támadásoknál rendszeresen változtatja pozícióját, feltűnik mindkét oldalon és középen egyaránt, társai pedig bizalommal keresik labdákkal. Ha továbbra is ilyen eredményesen szerepel a magyar élvonalban, könnyen lehet, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány is bizalmat szavaz majd neki.