Így reagáltak az Eb-selejtező sorsolására a magyarok riválisai

A visszafogottság és az egymás iránti tisztelet jellemezte a szövetségi kapitányok első reakcióit a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek vasárnapi sorsolását követően.

(fotó: EPA/AIDAN CRAWLEY)A vasárnap délben rendezett ceremónián a negyedik kalapból induló Magyarország az E csoportba kapott helyet a vb-ezüstérmes Horvátország, illetve Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán mellett.

A sorsolás helyszínén, Dublinban tartózkodó szövetségi kapitányok szinte kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy kiegyensúlyozottra sikerült a csoport, amelyből a horvátok azért kiemelkednek.

A magyar kapitány, Marco Rossi értékelését itt olvashatja el.

(fotó: UEFA.com) Zlatko Dalic (fotó: UEFA.com)Zlatko Dalic, Horvátország szövetségi kapitánya: „Egyetlen célunk van, kijutni a 2020-as Európa-bajnokságra. Ehhez Magyarország, Szlovákia, Wales és Azerbajdzsán ellen is a legjobbunkra lesz szükség, óvatosnak kell lennünk.”

(fotó: UEFA.com) Ryan Giggs (fotó: UEFA.com)Ryan Giggs, Wales szövetségi kapitánya: „Kiegyensúlyozott a csoportunk, Horvátország természetesen kiemelkedik, de Szlovákia is egy remek csapat. Lehetett volna jobb és rosszabb is a sorsolásunk.”

Pavel Hapal, Szlovákia szövetségi kapitánya: „Az erőviszonyok kiegyensúlyozottak a csoportban, már várjuk, hogy összemérjük magunkat a világbajnoki döntős horvátokkal, akik fantasztikus minőséget képviselnek. Minden ellenfelünket tiszteljük, bárkinek lehet esélye. Örülünk, hogy nem a spanyolok vagy németek csoportjába kerültünk, mindkettő rendkívül erős.”

(fotó: UEFA.com) Gurban Gurbanov (fotó: UEFA.com)Gurban Gurbanov, Azerbajdzsán szövetségi kapitánya: „Nagyon érdekes csoportba kerültünk, remek élmények várnak ránk. Minden ellenfelünket jól ismerjük, megpróbáljuk a legjobb oldalunkat mutatni majd. Nagyszerű lenne hazai pályán szerepelni a 2020-as Eb-n.”