Frimpong szerint nincs nagy különbség a Crvena Zvezda és a Fradi között

A Fradi ghánai védője nem is akart komolyabban foglalkozni a labdarúgással, de amikor iskolája elvitte egy olaszországi tornára, a viadal legjobbjának választották.

Abraham Frimpong Abraham FrimpongAbraham Frimpong nagy reményekkel érkezett a Ferencvároshoz, de a bajnokság elején komoly sérülést szenvedett, és hosszú kihagyásra kényszerült. A ghánai védő nemrég tért vissza és a Kisvárda ellen megszerezte első bajnoki gólját a zöld-fehérek színeiben.

A játékos a Fradi TV legújabb adásában elmondta, jelenleg még csapattársa Moutari a sofőrje, de már így is megismerte és megszerette Budapestet.

Ghánában sokat járt meccsre, az iskolában játszott is, de sokáig nem döntötte el, mennyire akar komolyan foglalkozni a sportággal. Az iskolájával elvitték egy olaszországi tornára, ahol a viadal legjobb játékosa lett, és ennek köszönhetően 3 évre a Vicenza utánpótláscsapatában találta magát.

"Az elején nehéz volt, hiszen először voltam távol a családomtól, és a nyelvet sem beszéltem. Azóta megtanultam olaszul és sokszor a pályán is így beszélek Lanzafaméval és Blaziccal" - mondta a 25 esztendős játékos.

Később játszott Szerbiában, többek között a Vojvodina és a Crvena Zvezda együttesében is megfordult. Utóbbi jelenleg a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepel. "Náluk nem számít, hogy ki az ellenfél, a Real Madrid vagy a Chelsea. Mindenki ellen a maximumot akarják nyújtani. Az ő példájuk inspiráló lehet a Fradi számára, mert szerintem nincs nagy különbség a két csapat között" - mondta Frimpong.

Véleménye szerint a Fradinak is megvannak a minőségi játékosai, csak élni kell majd a lehetőségeikkel. Szerinte csak idő kérdése, hogy a zöld-fehérek is eljussanak oda, ahol jelenleg a belgrádi csapat van. Frimpong hosszabb távon tervez Magyarországon, mindössze az okoz számára nehézséget, hogy felesége és kislánya tőle távol, az Egyesült Államokban élnek.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg: