Az MTK legyőzője a Nemzeti Bajnokságok egyetlen veretlenje

Az ajkaiaknak a bajnokságban nincs igazán ellenfelük, és úgy tűnik a Magyar Kupában is nagy dobásra készülnek, hiszen az elsőosztályú MTK-t is kiverték.

A felnőtt nemzeti labdarúgó-bajnokságok  az NB I, az NB II illetve az NB III három csoportját jelentik. Ezekbben összesen 80 csapat szerepel. Az első oszutályban 12, a másodosztályban 20, míg a harmadosztály három csoportjában 16-16 együttes vesz részt.

A 80 csapat közül azonban csak egy mondhatja el magáról, hogy még nem kapott ki az idei szezonban. Ez pedig az NB III Nugat-csoportjában szereplő Ajka együttese, amely legutóbb szeptember 30-án játszott döntetlent, azóta csak nyert a bajnokikon és a kupameccseken.

Szerdán az elsőosztályú MTK együttesét búcsúztatták a Magyar Kupában, előbb egy pazar 11-essel, majd egy gyönyörű kapáslövéssel mattolták elsőosztályú ellenfelüket. Eddigi 16 bajnokijukon 55 gólt szereztek és mindössze 10-et kaptak. Az idei szezonban nyolc bajnokin tudták megóvni a kapujukat a góltól, és talán ennek is köszönhető, hogy 13 ponttal vezetik csoportjukat.

A klub eddigi legnagyobb sikere, hogy 1980-ban, és 2010-ben az NB II negyedik helyén tudott végezni. A kupában az oda-visszavágós nyolcaddöntőben a legjobb nyolc közé jutáshoz a Debrecen lesz az ellenfelük, és az újabb továbbjutás már igazi szenzáció lenne Schindler Szabolcs együttesének.