Amióta Vignjevic az edzője, ilyet még nem tett az Újpest

Amióta a szerb mester ül a kispadon, először fordul elő a lila-fehérekkel, hogy nem élik meg a tavaszt a Magyar Kupában.

Balmazújváros, 2017. augusztus 26. Nebojsa Vignjevic, az Újpest szerb vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Újpest FC mérkőzésen a Balmazújvárosi Városi Stadionban 2017. augusztus 26-án. Az újpesti klub ezen a találkozón játszotta 3000. élvonalbeli mérkőzését. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Nebojsa Vignjevic, az Újpest szerb vezetőedzője. MTI Fotó: Czeglédi ZsoltNagy meglepetésre a címvédő Újpest már a legjobb 32 között búcsúzott a labdarúgó Magyar Kupától. A lila-fehéreket a másodosztályú Kaposvár verte ki egy hajrában szerzett góllal.

a vereség és a vele járó kiesés nem csak azért meglepő, mert egy alacsonyabb osztályú csapat vetett véget az idei kupamenetelésnek, hanem azért is, mert a fővárosiak az elmúlt években meghatározó szereplői voltak a Magyar Kupa végküzdelmeinek.

Az elmúlt öt évben háromszor is döntőt játszottak, és kétszer (2014, 2018) meg is nyerték a sorozatot. Ezek voltak a jelenlegi vezetőedző Nebojsa Vignjevic eddigi legnagyobb sikerei Újpesten.

Az eset érdekessége, hogy amióta a szerb szakember irányítja a csapatot, most először nem sikerült "megélniük" a tavaszt a kupában. Érkezése előtt a 2012-13-as idényben már a legjobb 64 között búcsúztak az NB II-es Kazincbarcikával szemben.

A lila-fehérek eddig tíz alkalommal diadalmaskodtak a kupában, és az idei szezonban is ez tűnt a legvalószínűbbnek, hogy kiharcolják a nemzetközi porondon a részvételt.