Musorujsag
Élő Eredmények

Gorriarán elárulta, melyik a kedvenc Fradi-meccse

M4 Sport
Fernando Gorriarán eddig két bajnoki gólt szerzett a Ferencváros színeiben, de legkedvesebb emléke nem ezekhez a találatokhoz fűződik. Szergej Rebrov csapata az OTP Bank Liga 17. fordulójában azzal a Mezőkövesddel találkozik, amely ellen augusztusban debütált az ukrán tréner a zöld-fehérek kispadján.

Szergej Rebrov augusztus 25-én, a Mezőkövesd ellen 1–0-ra megnyert bajnokin ült először a Fradi kispadján. A szombati játéknapon ismét a Kuttor Attila vezette együttes ellen készül a listavezető Fradi, amelynek célja, hogy megismételje legutóbbi teljesítményét. „A Mezőkövesd játékán látszik, hogy értik, mit vár tőlük a vezetőedző és nagyon fegyelmezetten követik az utasításokat. De ezúttal mi látjuk vendégül őket és hazai pályán irányítani szeretnénk. Remélem, a tabellát vezető csapathoz méltón és kellő önbizalommal lépünk pályára ellenük” – nyilatkozta Rebrov az M4 Sport Játékoskijáró című, az NB I-es fordulót beharangozó műsorában.

Fernando Gorriarán, a zöld-fehérek uruguayi légiósa elmondta, az augusztusi meccs előtt mindössze három napot készültek együtt Rebrovval, aki sok újdonságot várt tőlük. „Nehezen, de sikerült győznünk. Azóta összecsiszolódott a csapat és az edző, jól szereplünk. Ezúttal is kemény meccsre számítok, itthon akarjuk tartani a három pontot.”

A játékos Rebrov elődjével, Thomas Dollal is dolgozott, így látja az ukrán és a német szakember közötti különbségeket. „Két nagyon különböző személyiségű szakemberről beszélünk, egy időben nagyon szép sikereket értünk el Thomas Dollal, és az eredményeink alapján Rebrovval is képesek vagyunk erre. Nehéz összehasonlítani kettőjüket, mert merőben másképp állnak a labdarúgáshoz, mást gondolnak a játékról.”

(forrás: M4 Sport) (forrás: M4 Sport)

Fernando Gorriarán a legutóbbi két bajnokin kezdőként kapott szerepet, Rebrov pedig nagyra tatja a 24 éves játékos képességeit. „Nagyon jófej srác, kedvelem az olyan játékosokat, akik a pályán keményen edzenek, azon kívül pedig szórakoztatóak. A probléma Fernandóval az, hogy eléggé sérülékeny. Nagyon tehetségesnek tartom és bízom abban, hogy a jövőben meg is mutatja ezt nekünk és a komoly sérülések elkerülik majd.”

Gorriarán az uruguayi River Plate-től érkezett Magyarországra 2017 nyarán. Azóta két bajnoki gólt szerzett a Fradi színeiben, ám legkedvesebb emléke nem ezekhez a találatokhoz fűződik. „Sok kedves emléket őrzök, de a szívemhez az Újpest elleni derbik hangulata áll a legközelebb. A legutóbbi, 1–0-ra megnyert összecsapásunk pedig a kedvencem. Remélem, még sok hasonló, teltházas meccsen léphetek pályára a Fradiban.”

(forrás: M4 Sport) (forrás: M4 Sport)

A szombaton 17 órakor kezdődő találkozót az m4sport.hu közvetíti élőben.

További tartalmak