Több mint 8000 kilométert kell utazni a válogatottért

Két közeli, egy középtávoli és egy nagyon hosszú túra vár a magyar labdarúgó-válogatottra és a szurkolóira az Eb-selejtezők során.

Budapest, 2018. november 18. A gólszerző Nagy Ádámot ünnepli Dzsudzsák Balázs és Kalmár Zsolt (b-j) a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában játszott Magyarország - Finnország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2018. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd A gólszerző Nagy Ádámot ünnepli Dzsudzsák Balázs és Kalmár Zsolt a Magyarország - Finnország mérkőzésen
MTI/Koszticsák SzilárdVasárnap elkészítették a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását. Ennek értelmében a magyar válogatott ellenfelei Horvátország, Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán lesznek.

A magyar szurkolók már többször is bizonyították, hogy bármikor, bárhova elkísérik a válogatottat. De vajon mennyit kell utazni 2019-ben, ha szeretnénk az idegenbeli meccseken buzdítani Marco Rossi együttesét? (Valamennyi meccsnél budapesti indulást vettünk figyelembe.)

Az első, szlovákiai meccset Nagyszombaton rendezik, ami Budapesttől 145 kilométerre van, így az első túrát 290 kilométerből letudhatjuk. Ha valaki olyan elvetemült - és ha elengedik otthonról -, június elején elutazhat Bakuba, ami „kicsivel hosszabb” túrának tűnik. Az azeri főváros ugyanis légvonalban 2574 kilométerre van a magyar fővárostól. Mivel vissza is kell jönni, ez összesen 5148 kilométer, ha repülővel közlekedünk. Ha kocsival, akkor oda-vissza 7000.

A horvátok elleni ütközetig Zágrábig kell utazni, ami csak 299 kilométer, összesen 598, ezt pedig egy nap alatt simán lehet teljesíteni, akár autóval is. Wales ellen Cardiff lesz a helyszín, ami 1657 kilométerre van a magyar fővárostól, így visszaúttal 2314 kilométert jelent, autóval majd' 4000.

Ez alsó hangon összesen 8350 kilométer. Ha azt vesszük, hogy New York „csak” 7000 kilométer, döntse el mindenki, hogy melyikre akar költeni: a Szabadság-szobor és a Broadway érdekli vagy Szalai Ádám gólöröme Bakuban. De ha kényelmes, és nem akar kimozdulni otthonról, mi házhoz visszük az élményt, hiszen az M4 Sport és az m4sport.hu valamennyi mérkőzést élőben közvetíti.

A magyar válogatott selejtezőinek menetrendje:
Március 21.: Szlovákia-Magyarország
Március 24.: Magyarország-Horvátország
Június 8.: Azerbajdzsán-Magyarország
Június 11.: Magyarország-Wales
Szeptember 9.: Magyarország-Szlovákia
Október 10.: Horvátország-Magyarország
Október 13.: Magyarország-Azerbajdzsán
November 19.: Wales-Magyarország