Musorujsag
Élő Eredmények

Loic Nego: A nagycsapatokra is veszélyesek vagyunk

MTI
A Vidi második gólját szerző Loic Nego szerint a székesfehérvári csapat számára nem a Chelsea elleni, hanem a korábbi mérkőzéseken úszott el a továbbjutás az Európa-ligában.

„Nagyon jó volt a hangulat, és az eredmény megmutatta, hogy olyan csapat ellen is van esélyünk, mint a Chelsea, tehát a nagy csapatokra is veszélyesek vagyunk. Végül a meccseket és a továbbjutó csapatokat majd otthonról nézzük a tévében, de az esélyünket korábban veszítettük a továbbjutásra, nem ma este.”

Pátkai Máté a 2–2-es döntetlennel végződött mérkőzés után elmondta, pozitívan kell értékelni a kupaőszt, és ebből a sikerből talán a magyar labdarúgás is tud építkezni.

„Azt hiszem, hogy ahogyan a mai iksz, úgy az egész európai kupaszereplésünk sikernek tekinthető. Nem sokan gondolták volna, hogy a Vidi el tud jutni ide, amikor a Dudelange ellen elkezdtük a Bajnokok Ligája selejtezőjét. Azt hiszem, hogy ez nagy eredmény a Vidinek, nagy eredmény a magyar labdarúgásnak, és nagyon bízom benne, hogy ezzel a szereplésünkkel egy kis hitet tudtunk adni az embereknek, talán újra gyerekek kezdenek el focizni amiatt, hogy volt ez az őszi siker.”

A meccs utáni sajtótájékoztatón a Chelsea olasz edzője, Maurizio Sarri azt mondta, hogy játékosai sok taktikai hibát követtek el és gyakran vesztettek labdákat. Ennek ellenére elégedett volt „a csapat karakterével”, mert tanítványai jól reagáltak a Vidi második góljára.

Kérdésre elmondta, az öngól nem kizárólag Ampadu hibája volt. Megjegyezte, hogy együttesében a fiatalok helytálltak, Hudson-Odoi is jól játszott.

Az ellenféllel kapcsolatban azt hangsúlyozta, nagyon jó csapat a Vidi, főleg a védekezése kiváló. A magyarok közül Kovács Istvánt emelte ki, aki a két meccs alapján nagyon tetszett neki, bár ezúttal csak csereként kapott lehetőséget.

A Vidi szerb trénere, Marko Nikolic elmondta: nagyon boldog, mert játékosai az utolsó másodpercig hatalmasat küzdöttek. A vezetőedző elárulta, már a szünetben tudták, hogyan áll a PAOK-BATE találkozó, ennek ellenére futballistái győzni akartak. „Éppen ezért büszke vagyok a csapatra, jó képet festett ez a klubról és a magyar futballról” – tette hozzá Nikolic, aki megjegyezte, talán nyerhettek volna, de így is egyetlen csapatként pontot tudtak szerezni a Chelsea ellen.

A szakember arról is beszélt, hogy amikor megállapodott a klub vezetőivel, egy hároméves projektet terveztek csoportkörrel a végén, de egyből összejött a bajnoki cím, majd a csoportkör is. „Az új stadion kész, a projekt folytatódik, most kellenek megfelelő lépések ahhoz, hogy öt év alatt három-négy alkalommal megismételjük a mostani szereplést, s nem tízévente egyszer” – mondta Nikolic, aki megemlítette, hogy a Vidi UEFA-együtthatója nyáron négy pont körül volt, jelenleg pedig már kilenc, ez pedig könnyebb sorsolást hozhat jövőre. „Jó irányba halad a klub, én pedig boldog vagyok Fehérváron”.

Marko Scepovic szerint nehéz volt az angol sztárklub ellen játszani, kiváló labdarúgókkal kellett felvenniük a küzdelmet. Kiemelte, elégedettek lehetnek, mivel a végsőkig harcoltak és mindent megtettek a jó eredményért.

Fiola Attila szerint jól védekeztek, jól tartották magukat, de „lehetett volna bátrabban is futballozni”. „Ennyi volt bennünk, sajnálom, hogy nem tudtuk megtartani a 2–1-es vezetést. Le a kalappal mindenki előtt, mert nagyot küzdöttünk” – fogalmazott a válogatott védő.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg a székesfehérváriak korábbi játékosa, Nikolics Nemanja is. A Chicago Fire támadója szerint az ilyen találkozók segítik a játékosok hosszútávú fejlődését. „Gratulálok a játékosoknak, nagyszerű munkát végeztek. Megérdemelték volna a győzelmet, jobbak voltak, sajnos nem jött össze, de büszke vagyok a srácokra. Ezek a meccsek segíteni fognak nekik abban, hogy még jobbak legyenek, és még több önbizalommal a következő évben a BL-ben is meneteljenek és meglegyen az a továbbjutás a csoportkörből, amit mindenki vár.”

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1147877"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A fehérváriak hét ponttal búcsúztak az Európa-liga csoportkörétől
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2018/12/D_KOS20181213019-1024x682.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak