Montenegróval játszik a válogatott szeptemberben

Spanyol és olasz bajnokságban edződő játékosok várnak a magyar labdarúgókra.

A magyar labdarúgó-válogatott márciusban kezdi el szereplését az Európa-bajnoki selejtezőkön. Mivel ötfős csoportba kerültünk, Horvátország, Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán mellé.

A mieink szeptemberben és novemberben is csak egy-egy Eb-selejtezőn lépnek pályára, így ezekben a hónapokban felkészülési mérkőzéseket is játszik Marco Rossi együttese. A mai napon hivatalossá vált, hogy szeptember 5-én, négy nappal a szlovákok elleni hazai mérkőzés előtt Montenegróban lép pályára válogatottunk a házigazdák ellen.

Amint arról a szövetség honlapja beszámolt, a magyar válogatott eddig két alkalommal játszott Montenegró ellen, mindkétszer felkészülési mérkőzésen. 2007 márciusában, a házigazdák történetének első válogatott meccsén, Podgoricában 2-1-es vereséget szenvedtünk, majd 2008 augusztusában 3-3-as döntetlent ért el a két csapat a Puskás-stadionban, utóbbi mérkőzésen a jelenlegi kerettagok közül Dzsudzsák Balázs is pályára lépett.

A Ljubisa Tumbakovic szövetségi kapitány vezette montenegrói válogatott jelenleg a 44. helyen áll a FIFA-világranglistán, a Nemzetek Ligájában a C divízióban szerepelt: a szerbek és a románok mögött, a litvánokat megelőzve harmadikként zárta csoportját.

"A montenegróiak elleni mérkőzés előtt már az Eb-selejtező sorozat felénél járunk majd, addigra jobban látjuk a helyzetünket a csoportunkban. Nagy kísérletezést nem tervezünk a podgoricai mérkőzésre, amely azonban kitűnő lehetőség lesz arra, hogy még jobban felkészüljünk a szlovákok elleni budapesti meccsre. Kevés időnk van a közös gyakorlásra, ebből a szempontból nagy segítség lesz a Montenegró elleni összecsapás, hiszen tét nélkül tudunk egy olyan mérkőzést lejátszani, amelyen gyakorolhatjuk a taktikánkat, átismételhetjük a szükséges automatizmusokat a szlovákok elleni mérkőzés, valamint a többi hátralévő találkozó előtt" - mondta Marco Rossi szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

A kapitány kiemelte, a montenegrói válogatott erős csapat, előttünk áll a világranglistán, és olyan klasszisokkal rendelkezik, mint a Monacóban futballozó Stevan Jovetić, az Atletico Madridban szereplő Stefan Savić, vagy a Laziót erősítő Adam Marusic. A szövetség a novemberi felkészülési mérkőzés ellenfelének megtalálásán is dolgozik, várhatóan a jövő év elején lesz teljes a programunk, amit igyekeznek úgy alakítani, hogy a lehető legjobban szolgálja a felkészülést.