Vignjevics: Néhány játékosom az ereje végén jár

Az Újpest FC vezetőedzője szerint a kupaszereplés miatt korán kezdődött őszi szezon végén néhány játékosa már teljesen elkészült az erejével. Novothny Soma úgy véli, a csapat inkább mentálisan fáradt el.

Hogy melyik csapat töltheti a téli szünetet a képzeletbeli dobogó alsó fokán, azt nagyban befolyásolja a Budapest Honvéd és az Újpest fővárosi rangadója. A két csapat teljesen ellentétes formában várja a találkozót, mert amíg a harmadik kispestiek négy forduló óta nyeretlenek, addig az ötödik lila-fehérek legutóbbi három bajnoki összecsapásukon nem kaptak ki, ráadásul múlt hétvégén bravúros győzelmet arattak a Vidi felett. A két gárdát egyetlen pont választja el egymástól a tabellán, így a vendégek győzelmével helyet is cserélnének.

Hiába a Vidi elleni bravúrgyőzelem, hiába a két lőtt gól, az újpesti szurkolók az egész mérkőzés alatt a hétközi kupakiesés miatt lázadoztak a lelátón. „Amikor vezettünk a Vidi ellen, mondták, hogy miért nem szerdán csináltuk ugyanezt. Kíváncsi lennék, ha szerdán nyerünk és szombaton kapunk ki, akkor mit mondtak volna... – fogalmazott Balázs Benjámin az M4 Sport Játékoskijáró című műsorában – De nem szabad ezzel foglalkoznia egy profi játékosnak, örülünk, hogy nyertünk, amióta én itt játszom Újpesten, nem sikerült legyőznünk a Videotont, úgyhogy ez külön öröm számomra. Megpróbálunk a Honvéd ellen nyerni és akkor a szurkolók is jobb kedvre derülnek.”

A támadások egyik állandó céltáblája, Novothny Soma idénybeli ötödik góljával vette ki a részét a Vidi elleni győzelemből. „Mindig örülök, ha góllal tudom segíteni a csapatot. Úgy érzem, nagyon fontos volt ez a győzelem mindenkinek, hiszen egy csúnya kupakudarc után voltunk, és legyőztük a tavalyi bajnokot. Azt nem mondom, hogy ezt el lehet feledtetni, de az önbizalmunkat nagyon megnövelte.”

„Főleg mentálisan volt szerintem fárasztó, hiszen közel sem játszottunk annyi meccset, mint a Vidi. Talán a végén történt kupakudarcot a legnehezebb feldolgozni és az utolsó két meccsen jól teljesíteni. Nagyon remélem, hogy hétvégére még mindenki össze tudja magát kapni, kicsit félre tudjuk azt hessegetni, hogy utána vasárnaptól szünet van, és még utoljára mindenki odateszi magát és akkor úgy tudunk menni karácsonyra, hogy majdnem elégedettek tudunk lenni.

A 24 éves csatár hozzátette, hogy mentálisan fárasztó volt az őszi szezon, főleg a végén bekövetkezett kupakudarcot nehéz feldolgozni. „Nagyon remélem, hogy hétvégére még mindenki össze tudja magát kapni és el tudjuk hessegetni azt, hogy vasárnaptól szünet van, és akkor úgy tudunk menni karácsonyra, hogy majdnem elégedettek tudunk lenni.”

Nebojsa Vignjevics vezetőedző szerint is jót fog tenni a csapatnak a téli pihenő. „Ebben az évben nemzetközi kupában is indultunk, ezért nagyon korán elkezdődött számunkra a felkészülés. Egy-két játékosomon látom, hogy ereje végén jár, de még mindig megvan a sanszunk, hogy a lehető legjobban fejezzük be az őszt” – mondta.

Vignjevics szerint a Honvéd elleni győzelemhez a maximális koncentráció lehet a kulcs. „Nehéz mérkőzésre számítok, mint mindig, ha a Honvéd az ellenfél. Nem hiszem, hogy gólzáporos találkozó lesz, hiszen a kispestieknek és nekünk is nagyon fegyelmezett a védősora. Nüanszok dönthetnek a három pont sorsáról, az a csapat nyeri a mérkőzést, amelyik ki tudja használni az adódó lehetőségeket.”

A szombaton 19:30-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.