Musorujsag
Élő Eredmények

Jótékony hagyomány: Huszti Szabolcs idén is segít a beteg gyermekeknek

m4sport.hu
Huszti Szabolcs, a Mol Vidi FC labdarúgója a Chelsea elleni Európa Liga-mérkőzés után és a vasárnapi Ferencváros elleni rangadó előtt időt szentelt év végi hagyományának: 1 millió forintot ajánlott fel egy gyermekkórház fejlesztésére.
(fotó: f-group.hu) (fotó: f-group.hu)

A 35 éves támadó a Chelsea elleni 2–2-es döntetlen másnapján kereste meg dr. Kemény Jánost, a Madarász Utcai Gyermekkórház fejlesztéseit finanszírozó Gyermekkor Alapítvány kuratóriumi elnökét, hogy – ahogy az elmúlt tíz évben már annyiszor – idén is felajánlana 1 millió forintot az Alapítvány számára.

Az összeg ezúttal a kórház egynapos sebészetének korszerűsítésében lesz nagy segítség.

„Mondhatom, immár hagyomány, hogy minden évben bemegyek a Madarász Utcai Gyermekkórházba és a doktor úrral átbeszéljük, milyen fejlesztések történtek a legutóbbi látogatásom óta idézi Huszti Szabolcs szavait az F-Group menedzseriroda honlapja. – Jó hallgatni és látni, hogy milyen erőfeszítéseket tesz a Gyermekkor Alapítvány, hogy a betegek a lehető legjobb ellátásban részesüljenek az intézményben. A feszített program miatt az idei látogatás januárra csúszik, de a szokásos támogatás nem maradhatott el, tudom, hogy jó helyre megy, tudom, hogy nagy szükség van rá.”

„Tulajdonképpen már hozzá is szokhattunk volna, hogy az év vége felé Huszti Szabolcs rendre jelentkezik nálunk, hogy anyagi támogatással segítené a munkánkat, de bevallom, minden alkalommal meghatódva és rendkívül hálásan fogadjuk az adományát. Szabolcs azon túl, hogy fantasztikus sportoló, éretten gondolkodó úriember, aki példás családapa is. Ismerem már annyira, hogy tudjam: nem szeret szerepelni, nyilatkozni, ugyanakkor nekünk ezen a téren is segít, mindig jelzi, hogy ha ezekkel az akciókkal csak egy embernek is sikerül felhívni a figyelmét a jótékonykodás fontosságára, már megérte. De természetesen a számlánkra pénteken átutalt összegnek is nagyon örülünk, jelenleg is zajlanak fejlesztések, amiket ezek nélkül az adományok nélkül nem lennénk képesek megvalósítani” – nyilatkozta a labdarúgó példamutató hozzáállásáról dr. Kemény János.

További tartalmak