Musorujsag
Élő Eredmények

Kovács Zoltán: A Chelsea ellen feltettük a koronát az EL-szereplésre

m4sport.hu
Büszke a csapatra és annak teljesítményére, ugyanakkor sajnálja a Bate ellen elveszített pontokat, melyek kulcsfontosságúak lettek volna a továbbjutás szempontjából.
Kovács Zoltán, a MOL Vidi sportigazgatója Kovács Zoltán, a MOL Vidi sportigazgatója

Csütörtökön meglepetésre 2–2-es döntetlent ért el a Chelsea ellen a MOL Vidi labdarúgócsapata az Európa Liga csoportkörének zárófordulójában. A fehérváriak a bravúros eredmény ellenére is búcsúztak a sorozattól, de így is elégedetten értékelték a teljesítményüket.

„Fantasztikus volt, hogy meg tudtuk tölteni a Groupama Arénát. Bár nem sikerült továbbjutni a csoportból, de ezzel a 2-2-vel feltettük az EL-szereplésre a koronát” – mondta az M1 csatorna Ma délelőtt című műsorában Kovács Zoltán, a MOL Vidi sportigazgatója.

Véleménye szerint nagyon nagy teljesítmény volt, hogy hátrányból fel tudtak állni. Emellett jó volt látni, hogy tudtak veszélyt teremteni a Chelsea kapuja előtt és nem csak a védekezésről szólt a meccs. Főleg annak fényében, hogy a második félidőben már tisztában voltak vele, hogy a szaloniki meccs eredménye miatt a továbbjutásról lemaradtak

„Elégedettek vagyunk valamilyen szinten, de ott van az a pici „ha”, hiszen ha a Bate ellen pontot, pontokat szerzünk simán meg lett volna a továbbjutás. De kétszer kikaptunk tőlük és mint kiderült, ez volt a kulcs” – mondta a korábbi újpesti kedvenc.

A Vidi 34 meccset játszott az őszi szezonban, és bár ezt nehéz megszokni, a sportigazgató szerint a jövőben is azért dolgoznak, hogy ehhez hozzászokjanak, azaz szeretnének minden évben az európai kupaporondon maradandót alkotni.

Korábban letettek egy hosszabb távú tervet, aminek ez az első lépése volt, ennek mentén szeretnének előrelépni, és véleménye szerint ezzel nemcsak a klub, hanem a magyar futball is fejlődne.

A csapat célja egyértelműen a címvédés, ehhez pedig vasárnap le kellene győzniük a jelenleg nyolcpontos előnnyel listavezető Ferencvárost.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

További tartalmak