Musorujsag
Élő Eredmények

Zártkapus lesz az Újpest–Fradi rangadó

m4sport.hu
Az MLSZ büntetése sokkal többe kerül az újpestieknek, mint az egymilliós bírság. A legtöbb nézőt hozó meccsüket kell zárt kapuk mögött játszaniuk.
Budapest, 2017. július 23. Újpesti szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencváros mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2017. július 23-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán Újpesti szurkolók a tavaly júliusi Újpest FC – Ferencváros mérkőzésen. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Egy zárt kapus mérkőzésre és egymillió forintra büntette az Újpest FC-t kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága. A klubot a címvédő MOL Vidi FC december 8-i újpesti vendégjátéka miatt szankcionálták.

A döntés értelmében a büntetést a tavaszi szezon első hazai meccsén kell letölteni. A lila-fehérek Debrecenben kezdik a szezont, majd otthon fogadják a Ferencvárost. Így tehát a leghangulatosabb, legfontosabbnak számító meccs, a derbi lenne zártkapus, ami az elmúlt évek nézőszámai alapján, a kiszabott büntetés mellett, komoly anyagi veszteséget jelent a klubnak.

Az elmúlt években mindig a Fradi elleni rangadókon voltak a legtöbben a Megyeri úton. Az idei szezonban ez lesz az első összecsapásuk Újpesten, de az előző szezon során, idén márciusban 9596, míg tavaly júliusban 6567 néző előtt játszottak. Azt megelőző három újpesti meccsükön 8445, 8005 és 8200 néző előtt csaptak össze.

Ez átlagban több mint 8000 nézőt jelent. Ha a kiemelt mérkőzésekre számított jegyárakat nézzük – az újpestiek honlapja alapján – átlagban 1750 forintra jön ki egy jegy ára. Ez nyolcezerrel számolva 14 millió forintos kiesést jelent. Ez a büntetéssel együtt 15 millió forint.

További tartalmak