Musorujsag
Élő Eredmények

Csányi Sándor: A válogatott sorsa végső soron a klubok kezében van

m4sport.hu/M4 Sport
Marco Rossi szövetségi kapitány kinevezésének okairól és a Budapesten rendezendő női Bajnokok Ligája-döntő magyar focira gyakorolt hatásáról is beszélt Csányi Sándor szövetségi elnök.
Budapest, 2016. március 21. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart Budapesten, az OTP Bank székházában 2016. március 21-én. Bejelentette, hogy további két évvel, 2018. június 30-ig meghosszabbította szerződését Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki a jövőben is ellátja az MLSZ sportigazgatói feladatait. MTI Fotó: Balogh Zoltán Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

„Régóta Magyarországon élt, ez is mellette szólt – fogalmazott az M4 Sportnak adott interjújában Marco Rossi kinevezéséről a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke. – Ismer minden játékost, aki Magyarországon játszik, és nemcsak a felnőtt keretekben, hanem az utánpótlás csapatokban játszó jobb játékosokat is figyelte” – így Csányi Sándor, aki amondó, Rossi személyében a nemzeti csapat „megtalálta emberét”.

„Nagyon fontos, és szeretném hangsúlyozni, hogy semmiképpen sem szeretnék felmentést adni egy esetleges sikertelen szereplés alól, de Marco Rossi munkájára hosszú távon számítunk. Úgy érzem, hogy olyan kapitányt találtunk, aki valóban mindenkinek élvezi a bizalmát, és az is biztos, hogy felkészült edző, és minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy sikeresek legyünk” – tette hozzá.

Csányi szerint sokat profitálhat abból a magyar női labdarúgás, hogy jövőre Budapesten rendezik a női Bajnokok Ligája döntőjét, amelyre a sorozat történetében először nem a férfiak fináléjának árnyékában kerül sor.

„Először fordul elő, hogy nem a férfi döntővel egy héten és egy helyen rendezik, hanem külön. Örülök neki, hogy ezt megnyertük, hiszen ez is egy nagy lökést adhat a lányoknak, hogy érdeklődjenek a női labdarúgás után. A bajnokság színvonala is emelkedik, és végső soron a válogatott sorsa is a klubok kezében van, hiszen az MLSZ-nek nincsenek játékosai, a labdarúgókat a klubcsapatok nevelik, képzik. Azaz, ha nincs erős bajnokság, nincsenek erős klubok, akkor sajnos nincs erős válogatott sem.”

A Csányi Sándorral készült teljes beszélgetést az M4 Sport és az m4sport.hu által szombaton élőben közvetített FIFA-klubvilágbajnokság döntője előtt láthatják.

További tartalmak