Musorujsag
Élő Eredmények

Gulácsi továbbra is a Bundesliga legjobb kapusai között van

m4sport.hu
A magyar kapus egy mutatóban a legjobb lett, egy másikban a második helyen végzett a német bajnokság félidejében.
Gulácsi Péter (Fotó: MTI/EPA/Andreas Schaad) Gulácsi Péter (Fotó: MTI/EPA/Andreas Schaad)

A magyar labdarúgó-válogatott egyik legbiztosabb pontja a kapus, Gulácsi Péter. Az U20-as vb-bronzérmes játékos a német Kicker magazin rangsorában a második helyen végzett, míg egy másik összeállításban a legjobb lett.

Gulácsi a Kicker osztályzatai alapján a 2.59-es átlaggal zárt, nála jobb mutatókkal csak a Dortmund hálóőre, Roman Bürki (2.53) büszkélkedhet. A harmadik helyen a Hertha kapusa, June Rainstein végzett ugyancsak 2.59-es mutatóval, de ő egy meccsel kevesebbet védett.

(Németországban az 5-ös a legrosszabb osztályzat, míg az 1-es a legjobb.) Ennek fényében kiemelkedő, hogy a bajnokság félidejében a tabella 4. helyén álló RB Leipzig magyar válogatott kapusa 17 forduló alatt hatszor kapott kettest.

Ugyanakkor egy másik listán az élen áll, hiszen csak ő és Yann Sommer, a Mönchengladbach svájci kapusa mondhatja el magáról, hogy az őszi szezon során hét találkozót is kapott gól nélkül hozott le. Bürkinek és Jarsteinnak csak ötször sikerült, míg a német világbajnok Manuel Neuernek hatszor.

További tartalmak