Gulácsi Péter nevével kezdődik a 480 millió eurós álomcsapat

A Bundesliga hivatalos oldala összeállította német bajnokság 2018/2019-es szezonjának őszi álomcsapatát, amelynek kapuját az RB Leipzig magyarja, Gulácsi Péter védi.

(grafika: bundesliga.com) Az álomcsapat összértéke: 480 millió euró, Gulácsi 10 milió euróra taksálja a tramsfermakrt.de (grafika: bundesliga.com)A mértékadó Kickernél a Bundesliga-kapusok rangsorában jelenleg második Gulácsi olyan riválisokat szorított ki az álomcsapatból, mint a világbajnok Manuel Neuer, illetve az egyaránt svájci válogatott Yann Sommer vagy Roman Bürki, utóbbi jelenleg első a Kickernél.

A Bundesliga megemlíti a Hannover kapusát, Michael Essert. aki a legtöbb védést (76) mutatta be a szezon első felében, viszont az utolsó előtti helyen álló Hannover engedte a legtöbb lövést az ellenfeleknek és kapta a legtöbb gólt,

Az indoklás  szerint Gulácsi azért érdemelte ki a legjobb titulust, mert eddig az RB Leipzig kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban (17, meccsenként egyet), a magyar válogatott kapusa védett a második legmagasabb hatékonysággal (76%, csupán egyetlen százalékkal elmaradva Sommer mögött), összesen hét mérkőzésen nem kapott gólt, akadt olyan sorozata, hogy egymás után öt meccsen őrizte meg kapuját a góltól.

Hozzáteszik, a Sommer elleni csatát is Gulácsi nyerte, ugyanis decemberben a negyedik helyen álló Lipcse 2–0-ra győzte le a dobogós Mönchengladbachot.

Mellette még egy lipcsei, a középhátvéd, Dayot Upamecano került be az álomcsapatba, amelyben szintén két frankfurti, három Bayern- és négy Dortmund-játékos kapott helyet, illetve egy szupercsere, Pablo Alcácer.