A Mezőkövesd első felkészülési mérkőzésén kikapott a Vasastól

Az OTP Bank Liga 7. helyén álló Mezőkövesd a másodosztályban szereplő Vasast fogadta első téli felkészülési mérkőzésén, a fővárosi piros-kékek 2-1-es győzelmet arattak.

Balajtit ünneplik csapattársai. A Vasas 2-1-re verte a Mezőkövesdet a csapatok első téli felkészülési mérkőzésén. (Forrás: vasasfc.hu)
A hazaiak a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, a 6. percben Pillár révén. Nem sokkal később Bévárdinak volt egy jó lövése, amit a kövesdi kapus, Szappanos hatástalanított. Ezt követően Cseri előtt adódott nagy lehetőség, azomban közeli lövését a vendégek egyese, Bősz lábbal védte, ahogyan később Farkas próbálkozását is.

Jól kezdte a második félidőt a Vasas. Rétyi lövését még védte a hazai kapus, majd az 52. percben Király Botondot állította meg szabálytalanul Szappanos a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Balajti értékesítette. A 69. percben Balajti szépen fordult le védőjéről, majd 12 méterről lőtt, a labda a jobb kapufán csattant.

A 75. percben Király beadását, Birtalan lőtte kapu fölé. A 84. percben ismét Király harcolt ki büntetőt, ezúttal Birtalan volt az ítéletvégrehajtó.

Eredmény:
Mezőkövesd - Vasas 1-2 (1-0)

Gólok: Pillár 6., ill. Balajti 52. – 11-esből, Birtalan 85. – 11-esből

A mérkőzés után Szanyó Károly, a vendégek mestere nyilatkozott a vasasfc.h-nak:

„Mindig jó egy ilyen erős csapat ellen játszani. Láttunk két ellentétes félidőt, de megmondom őszintén az eredménynek nem tulajdonítok nagy jelentőséget, csak annyiban, hogy jobb a munkát úgy végezni, hogy annak van gyümölcse. Ez ugyanis pozitív hatással van a játékosokra. Az eddig elvégzett kemény munkához képest jól helytálltak a srácok. Az első félidőben pontatlanabbak voltunk, a másodikban viszont teljes mértékben uraltuk a játékot. Az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. Rúgtunk két gólt, amivel megfordítottuk a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk, és próbálunk még magasabb szintre jutni.”