Három új igazolás és három visszatérő a Paksnál

Cseke Benjámin, Bobál Dávid és Zsidai László személyében három játékost szerződtetett a Paks labdarúgócsapata, további három labdarúgót visszahívott a klub korábbi állomáshelyükről.

Cseke Benjámin (Forrás: paksfc.hu)
Cseke Benjámin személyében komoly erősítés érkezett a zöld-fehérekhez. A 24 esztendős középpályás kétéves szerződést írt alá a klubbal. Cseke 61 NB I-es és 21 Magyar Kupa-mérkőzéssel a háta mögött érkezett Újpestről Paksra.

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni Csertői Aurél vezetőedzőnek, valamint mindkét ügyvezetőnek, Haraszti Zsoltnak és Balog Juditnak, hogy hisznek a képességeimben, és lehetőséget adnak, hogy Pakson folytassam a pályafutásom. Sok a dolgom, vissza kell nyernem a formám, ezért nagyon motiváltan vetem bele magam az edzésmunkába és az új közegbe. Ez a klub pedig köztudottan csak hazai játékosokra épít, így szerintem a beilleszkedéssel aligha lesz gondom, hiszen mindenkiről csak jókat hallottam. Van is pár volt csapattársam a keretben. A Paks egy stabil első osztályú együttes, ahol meglátásom szerint évek óta kiváló munka zajlik. Nagy örömmel tölt el, hogy mostantól ennek a közösségnek az új tagja lehetek. Csak remélni tudom, hogy a közös munka gyümölcsöző, valamint sikeres lesz a csapat és az én számomra is” - mondta Cseke szerződésének aláírása után a klub honlapjának.

A középhátvéd Bobál Dávid is két évre kötelezte el magát. A játékos 2003-ban Pásztón kezdte futballista karrierjét, később a Manchester City csapatánál is részt vett próbajátékon. 2014 közepén a Budapest Honvéd csapatánál debütált az NB I-ben, ahol bajnoki aranyérmet is ünnepelhetett. 78 első osztályú mérkőzésen 6 gólt szerzett. A védő 2018 nyarán a cseh Dukla Praha csapatához került, onnan tért vissza a magyar bajnokságba.

„Reméltem, hogy egy olyan helyre tudok igazolni, ahol lehetőséget és bizalmat kapok majd, és Pakson erre minden esélyem megvan. Szeretném már az első perctől kezdve segíteni a csapatot minél sikeresebb szereplésben” - nyilatkozta a 23 éves játékos.

A rutinos középpályás, a háromszoros magyar válogatott, Zsidai László is csatlakozott a dunaparti együtteshez. Zsidai a Puskás Akadémia együttesétől érkezett Paksra, másfél évre, de a szerződés lejártakor további egy esztendővel hosszabbíthat. A védekező középpályás eddig 217 NB I-es mérkőzésen szerepelt. A PAFC mellett DVSC és MTK-szerelésben is játszott a hazai élvonalban. Légiósként Hollandiában próbálta ki magát az FC Volendamnál, ahol 34-szer lépett pályára.

A három új játékos mellett Kesztyűs Barna Budaörsről, Zachán Péter Dorogról és Szalai András Balmazújvárosból tért vissza kölcsönből a csapathoz.