Ferencvárosi középpályással erősített a Haladás

Az FTC 30 éves irányító középpályása, Rui Pedro tavasszal kölcsönben a Szombathelyi Haladás csapatát erősíti.

A portugál Rui Pedro a tavaszt a Haladás színeiben tölti (Forrás: haladas.hu)
A listavezető Ferencváros 30 esztendős irányító középpályása, Rui Pedro Couto Amalho, a bajnokság végéig szombathelyiek zöld-fehér szerelését ülti magára.

A portugál futballista hazájában, a Porto akadémiáján nevelkedett, ahonnan a felnőtt csapat keretébe került, de itt csak egy Ligakupa-mérkőzésen kapott lehetőséget - így kölcsönben a portugál első osztályú Estrela da Amadora (4 tétmeccs/0 gól), majd portugál második ligás Portimonense (24/0), Gil Vicente (34/11) és Leixoes (34(8) együttesében szerepelt. 2011-ben nem hosszabbított szerződést a Portóval, három évig a román első ligás CFR Clujban (75/11) futballozott, rögtön az első idényében bajnok lett a kolozsvári gárdával. A következő idényben a Bajnokok Ligájában szerepelhetett a kolozsváriakkal, a Sporting Braga elleni hazai csoportmeccsen pedig mesterhármast lőtt. Majd 2014-ben hazatért, és két évre az Académica Coimbrához (57/19) szerződött.

A 2016/17-es idény már a bolgár élvonalbeli CSZKA Szófiánál töltötte (25/4), ahol ezüstérmet szerzett - 2017 nyarán érkezett hazánkba, az FTC-hez. Első szezonjában hatszor volt kezdő, kétszer csere a Fradiban, az ősszel viszont csupán egy alkalommal, csereként lépett pályára. A különböző korosztályos válogatottakban 65 meccsen 20 gólt szerzett.

Rui Pedro péntek reggel aláírta kontraktusát, és elutazik a vasiakkal a törökországi edzőtáborba.