Musorujsag
Élő Eredmények

Ibrahimoviccsal közösen nevezett be a 10 éves kihívásba Sallói Dániel

m4sport.hu
Két szupersztárral is készített közös fotót Sallói Dániel az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság médianapján.

Az MLS március 2-án rajtoló szezonját beharangozó sajtóeseményen a Sporting Kansas City magyar támadója előbb Wayne Rooney, majd Zlatan Ibrahimovic társaságában fényképezkedett.

 

Utóbbi fotóval a tavaly remekül teljesítő Sallói ráadásul „benevezett” a közösségi oldalak legújabb játékába, az úgynevezett tízéves kihívásba, hiszen a Los Angeles Galaxy svéd támadójával készült friss kép mellé posztolt egy tíz évvel ezelőtti fotót, amely nagy valószínűséggel a 2009 szeptemberi magyar–svéd vb-selejtező előtt vagy után született.

 

Az előző szezonhoz hasonlóan az MLS 2019-es idényében is több magyar fog szerepelni: Sallói mellett Németh Krisztián és Baráth Botond a Sporting Kansas City csapatában, Stieber Zoltán – éppen Rooney csapattársaként – a DC Unitedben, Nikolics Nemanja pedig a Chicago Fire-ben.

A DC United március 4-én a bajnoki címvédő Atlanta United ellen kezdi meg az idényt. Stieber és Rooney csapata az előző szezon rájátszásában tizenegyesekkel esett ki a Columbus Crew együttesével szemben, a 33 éves angol támadó optimistán néz a bajnokság elé.

„Szerintem a szezon második felében jó teljesítményt nyújtottunk, a vége miatt viszont csalódottak vagyunk, mert büntetőkkel estünk ki. Nem gondolnám, hogy továbbjutást érdemeltünk volna, mert nem játszottunk jól, de rengeteg olyan pillanat volt a rájátszásban, amibe kapaszkodhatunk. Változtattunk a játékstílusunkon, szilárdabb lett a védekezésünk, ugyanakkor szórakoztatóbb focit tudtunk játszani, ami a szurkolóknak fog kedvezni. Van néhány új játékosunk és remélhetőleg érkeznek még néhányan a következő szezon első meccséig az Atlanta United ellen. Személy szerint én nagyszerű kihívásként élem meg, hogy a bajnok ellen játszhatunk a nyitófordulóban. Jó teszt lesz számunkra, kiderül, hol tartunk” – fogalmazott Rooney.

További tartalmak