Musorujsag
Élő Eredmények

Újra Pakson a DVSC-t elhagyó támadó

paksifc
Két és fél évre aláírt a Paksi FC-hez a DVSC-t elhagyó támadó, Könyves Norbert.

A 29 éves labdarúgó számára nem lesz ismeretlen a paksi közeg, korábban 2013 és 2016 között már játszott a zöld-fehéreknél.

MTK Budapest-Paksi FC - Bese Patrik és Könyves Norbert - MTI Fotó: Illyés Tibor Könyves Norbert (42) számára nem lesz ismeretlen a paksi szerelés (fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az ősszel a Lokinál 11-szer kapott szerepet az OTP Bank Ligában, ezalatt kétszer volt eredményes. Sérülten kezdte a szezont, és közel sem tudott olyan meghatározó szerepet betölteni, mint jó évvel ezelőtt. Tavasszal akadt – a kupával együtt –olyan hatmeccses szériája, amikor kilencszer talált be, míg három gólt előkészített. Ebből kettőt-kettőt épp régi-új csapata ellen.

A vajdasági származású játékos eddig 206 élvonalbeli találkozó tapasztalatával bír, hosszabb időt töltött első magyarországi klubjánál, az MTK-nál és egy esztendőt a Vasasnál.

Mégis úgy érzi, Paksra hazatért. Legalábbis ez derül ki abból a rövid monológból, amelyet az együttes honlapja idéz a visszatérőtől. „Nagyban ez szólt amellett, hogy Paksra igazoljak, és nem más, idegen helyre. Jó érzések vannak bennem, és biztos vagyok benne, hogy jó lesz újból itt pályára lépni. Örömmel tapasztalom, hogy megújult környezetbe tértem vissza, hiszen az új lelátókkal alaposan megszépült a stadion” mondta Könyves, akinek egyébként 3611-ről pörög a paksi játékpercszámlálója.

A Paksnál Könyves a negyedik téli érkező Bobál Dávid, Cseke Benjámin és Zsidai László után. A távozók közt a Mezőkövesdet választó Bertus Lajost és a szerződést bontó Nikházi Márkot találjuk, de jó ideig az edzőtáborban keresztszalag-szakadást szenvedő Haraszti Zsoltot is pótolnia kell Csertői Aurélnak.

További tartalmak