Musorujsag
Élő Eredmények

Dárdai a Genoa magyarjáról: Egymillió euró semmire nem garancia

m4sport.hu
A korábbi kapitány szerint a Schäfer Andrásért fizetett egymillió euró szinte ajándéknak számít egy játékosért.
Dárdai Pál (Fotó: EPA/Friedemann Vogel) Dárdai Pál (Fotó: EPA/Friedemann Vogel)

Schäfer András 2022-ig szóló szerződést írt alá az olasz élvonalban szereplő Genoa együttesével. Az MTK 19 éves labdarúgójáért egymillió eurót fizetett az olasz együttes. De vajon mit jelenthet a szerződés egy ilyen fiatal játékosnak?

Ezeknél a csapatoknál már nagyon nagy szervezettség van, a védekezést nagyon precízen meg tudják szervezni. Alaposan ki vannak képezve a játékosok, remélem, hogy magyarként meg tudja majd állni a helyét” – mondta a fiatal labdarúgó szerződtetésével kapcsolatban Dárdai Pál, a Hertha BSC edzője az M4 Sportnak.

A korábbi szövetségi kapitány szerint egymillió euró egy játékosért ma már szinte ajándék. Véleménye szerint jobb lett volna ha tízmillióért veszik meg, mert akkor biztos játéklehetőséget kapna. „Az egymilliós vételárra csúnyán hangzik, hogy aprópénz, de ez még nem garancia arra, hogy te most biztos kezdőjátékos leszel, vagy egyből bizalmat kapsz. Ezért meg kell dolgozni” – nyilatkozta Dárdai.

De jó lenne, ha egyre többen, ha csak egymillió euróért is, de kikerülnének külföldre. A napi harc, az edzések gyorsasága, a szűk területek miatti gyors döntések, az agresszivitás jót tenne a játékosoknak, jót tenne a magyar labdarúgásnak. A legjobb az lenne, ha minél fiatalabban, minél többen kikerülnének” – mondta Dárdai, aki 21 évesen került ki Berlinbe és 14 évig szolgálta játékosként a Herthát, melynél aztán az utánpótlásban kapott szerepet, 2015 óta pedig a felnőtt csapat szakmai munkájáért felel.

Emlékeztetett arra, hogy Lothar Matthäus idején nagyon sok fiatalt elvittek külföldre, van aki megállta a helyét, van aki nem, akadt aki tovább is tudott lépni, de mindenképp jelentős rutint szereztek.

Ha most megnézzük, hogy ki játszik az élbajnokságokban, Németországban, Spanyolországban vagy Olaszországban, egyre kevesebben. Ezért érdemes dolgozni az utánpótlásban, mert a magyar focinak csak ez az egyetlen útja van. A kis tehetségeket igazán jól kiképezni, hogy egy páran legalább ki tudjanak kerülni és ebben a környezetbe tudjanak belenőni mert innen tudnak majd visszasegíteni” – összegzett Dárdai.

A teljes beszélgetést a 22:00-kor kezdődő Extra Sporthíradóban nézhetik, hallgathatják meg!

További tartalmak