Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi az átigazolási piacról, Schäferről és Dzsudzsákról is beszélt

m4sport.hu
Csütörtökön Marco Rossi az M4 Sportnak adott interjúban értékelte a januári átigazolási szezon történéseit, illetve beszélt azokról a magyar futballistákról, akiknek klubváltását és teljesítményét a válogatott stábja kiemelt figyelemmel követte.
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: mlsz.hu) Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: mlsz.hu)

Marco Rossi csatornánknak adott hosszabb értékelésében elmondta, több magyar válogatott vagy annak látókörében lévő játékos is annak érdekében váltott klubot, hogy több játéklehetőséghez jusson, ami minden tekintetben fontos.

A szövetségi kapitány szerint nem az átigazolási piac januári időszaka eddig nem rejtegetett kivételes izgalmakat, csütörtökön Európa legerősebb bajnokságaiban zárult a transzferidőszak, a magyar klubok viszont még február 14-ig igazolhatnak.

„A piac télen annyira nem izgalmas, de akadt néhány érdekes klubváltás, mint például Krzysztof Piatek, aki a Genoából igazolt a Milanhoz” – emelte ki a 35 millióért vásárolt lengyel csatár klubváltását Rossi, aki nem lepődött meg a Genoában ősszel 23 mérkőzésen 21 gólt szerző csatár teljesítményén, hiszen már korábban is látta játszani.

(fotó: EPA/MATTEO BAZZI)

„Ő egy nagyon ígéretes futballista, ezt már egy évvel ezelőtt is láttam Törökországban, amikor még a lengyel Cracovia Kraków együttesében szerepelt. Megnéztem egy Spartak Subotica elleni felkészülési mérkőzésüket, azonnal láttuk, hogy ő egy kivételes játékos, de ilyen hirtelen ugrást talán senki sem várt tőle, hiszen fantasztikus őszt zárt a Genoában, a Milanban pedig egyből duplázott, amikor először volt kezdő a Napoli elleni kupameccsen.”

A magyar játékosokra kanyarodva Rossi szót ejtett a tél legnagyobb magyar érdekeltségű átigazolásáról, az MTK-ból egymillió euróért a Genoához szerződő Schäfer András klubváltásáról. Dárdai Pálhoz hasonlóan elmondta, az árcédula semmire sem garancia, de a Genoa ekkora pénzt nem fizet ki egy olyan futballistáért, akivel nincsenek komoly tervei.

Schafer András az MTK–Debrecen bajnokin 2018. december 1-jén. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt) Sch.äfer András  (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

„Schäfer karrierjében egy rendkívül fontos és gyümölcsöző lépés lehet a Genoa. Nem hiszem, hogy ebben a szezonban az első csapatban fog játszani, de a jövőben meglesz a lehetősége, hiszen a Genoa nem költ el egymillió eurót olyan futballistára, akivel nem számol komolyan. Tehát a lehetősége meglesz, most a legfontosabb, hogy keményen dolgozzon, fejlődjön és gyorsan megértse a különbséget a magyar és az olasz futballkultúra között” – adott tanácsot a 19 éves középpályásnak Rossi.

Az elmúlt hetekben olyan magyar válogatott játékos is akadt, aki most váltott klubot, Kleinheisler László a kazah Asztanát elhagyva a horvát bajnokságban szereplő NK Osijek együtteséhez igazolt.

„Jó döntést hozott, a horvát bajnokságban a labdarúgás színvonala magasabb és a mezőny is kiegyenlítettebb, mint Kazahsztánban” – értékelt a szövetségi kapitány.

(fotó: NK Osijek) (fotó: NK Osijek)

„Természetesen a válogatott összes játékosát figyelemmel követtük a télen, kíváncsian várom, hogy Elek Ákos és Futács Márkó milyen teljesítményt nyújt majd a Vidiben. Már nem fiatalok, de amennyiben jól teljesítenek, megnyílhat előttük a válogatott ajtaja.”

Futács Márkó a MOL Vidi FC-nél folytatja pályafutását (Fotó: molvidi.hu) Futács Márkó a MOL Vidi FC-nél folytatja pályafutását (Fotó: molvidi.hu)

„A ciprusi bajnokesélyes APOEL-ben egyre több lehetőséghez jutó Balogh Norbert teljesítményét is aktívan figyeljük, illetve kiemelten Szoboszlai Dominiket, akiről nagyon sokan és sokat beszélnek. Nagy tehetsége a magyar labdarúgásnak, de mint minden fiatalnak, neki is türelemre van szüksége, az edzők, valamint a szurkolók részéről is. Nyitva tartjuk a szemünket, minden magyar játékost figyelemmel követünk és remélhetőleg egyre többen számításba jöhetnek a válogatott kerethirdetésekor.”

Dzsudzsák Balázs helyzete folyamatos kérdés, hiszen a nyáron nehezen talált magának klubot, így erőnléti problémák miatt a válogatottból is kimaradt, de novemberben ismét tagja volt a nemzeti együttesnek.

Marco Rossi elmondta, amennyiben a válogatott csapatkapitánya megfelelő erőnléti állapotban lesz és mérkőzések is lesznek a lábában, számítani fog rá, fontos játékosa a nemzeti csapatnak, ezt az észtek és finnek elleni három-három pont is megmutatta.

„Amikor Dzsudzsák Balázs velünk van, az ellenfél figyelmét is leköti és ezzel sokat tud segíteni a társaknak. Pozitív vagyok vele kapcsolatban és hiszem, hogy számíthatunk rá. de ehhez vissza kell nyernie a legjobb formáját” – zárta szavait a szövetségi kapitány.

További tartalmak