Musorujsag
Élő Eredmények

Schäfer András a Genoáról: „Tényleg olyan, mint a filmekben”

m4sport.hu
Már túl van néhány edzésen, egy felkészülési mérkőzésen és első Genoa-mezben szerzett gólján Schäfer András, aki az elmúlt napokban az MTK-tól igazolt a Serie A-ban szereplő klubhoz. A 19 éves középpályás az M4 Sportnak mesélt az első napok élményeiről, tapasztalatairól, valamint várakozásairól.

„Egy szállodában lakom, nincs túl sok mozgásterem, elég furcsák az első napok, bízom benne, hogy szépen lassan a helyére kerül minden. A csapat nagyon kedves, a körülmények nagyon jók, eddig pozitív minden, tényleg csak a hoteles élet furcsa” – mesélte csatornánk az átigazolási piac hajrájával foglalkozó műsorában a középpályás, akiért 1 millió eurót fizetett a Genoa.

Mivel magyar futballistával hasonló transzfer nem minden nap történik, a klubváltással kapcsolatban sokan elmondták már a véleményüket. Dárdai Pál szerint egymillió euró semmire sem garancia, Marco Rossi szerint azt is látni kell, egy Genoa nem fizet ekkora összeget egy  olyan játékosért, akivel nem számol komolyan.

Az MTK-ban korábban számos poszton szereplő Schäfer elárulta, egyelőre nehezére esik megmondani, hol van és lesz számára hely az olasz klubnál, de azt már látja, az edzői stáb középpályán számol vele.

„Két edzésem volt a csapattal és játszottam egy edzésnek megfelelő mérkőzést. Sokat várok magamtól, de tudom, hogy türelmesnek kell lennem, nem akarok elsietni semmit. Dolgoznom kell és jönni fog a lehetőség. Nem tudom belőni, mikor tudnék odaérni, szeretnék minél előbb, de nem csak rajtam múlik.”

„Tényleg olyan, mint a filmekben, sofőr jön értünk a hotelbe, elvisz minket edzésre, ha délelőtt van az edzés, akkor kapunk reggelit, ami nagyon minőségi, utána van két óránk felkészülni az edzésre, van aki videojátékozik, más a konditerembe megy, aztán edzés van, majd kapunk egy ebédet és a sofőr visszahoz minket a hotelbe, nagyjából így épül fel egy nap” – mesélte.

Hozzátette, nem érez nagy különbséget az MTK-nál, illetve a Genoánál zajló edzések között, egyet kivéve.

„Egyet emelnék ki, a labda nélküli mozgást, amire nagy hangsúlyt fektetnek.”.

További tartalmak