Musorujsag
Élő Eredmények

Futács Márkó bajnoki címet ünnepelne a Vidivel

Futács Márkó bajnoki címet ünnepelne a Vidivel

m4sport.hu
Február 2-án felébred téli álmából az OTP Bank Liga és a 19. fordulóval folytatódik a 2018/2019-es szezon. Kiélezett harc várható a bajnoki címért, ugyanis az éllovas Ferencvárost öt ponttal lemaradva követi a címvédő MOL Vidi FC, amely két rutinos, magyar válogatott labdarúgóval erősítette meg keretét januárban.

A 48-szoros válogatott Elek Ákos – aki tagja volt a Vidi első bajnokcsapatának – hat és fél év után tért vissza Székesfehérvárra. „Két klub van, ahol szívesen játszom Magyarországon, ahova érzelmi szálak is kötnek. Az egyik a Fehérvár, a másik a Diósgyőr” – mondta a 30 éves labdarúgó az M4 Sport Játékoskijáró című műsorában. Elek azt is elárulta, olyan klubban szeretne játszani, amelyben minden évben reális esélye van bajnokságot és kupát nyerni és „azt gondolom, minden adott itt Fehérváron.”

„Továbbra is nagy álmom, hogy az Európa Liga vagy a Bajnokok Ligája csoportkörében megmutathassam magam, mert sajnos ez még nekem nem adatott meg.” – beszélt motivációiról a középpályás, majd a válogatottról is szót ejtett: „A válogatottság az nálam úgy néz ki, hogy először be kell verekednem magam a Vidibe, majd ha ez sikerült, akkor jól kell játszanom. Ahhoz, hogy valaki válogatott lehessen, az NB I-ből ki kell emelkednie. Ha ez megtörténik, onnantól a szövetségi kapitány majd eldönti, hogy szavaz-e nekem bizalmat. Ez a cél.”

Szintén a téli átigazolási időszakban csatlakozott a magyar bajnokhoz Futács Márkó, aki a 2017-es gólkirályi címe után dicstelenül volt kénytelen távozni a Hajduk Splittől egy Dinamo Zagreb elleni vereséget követően. „Az a meccs utáni hétfői nap, amely mindent szétszedett. Lehet, hogy ők sértőnek találták az én reakciómat, én pedig sértőnek találtam, hogy a klubtól nem kaptam segítséget és a szurkolóktól sem jött bocsánatkérés” – emlékezett vissza a csatár arra az esetre, amikor a spliti drukkerek fényes nappal megtámadták őt és pár csapattársát az utcán, majd néhány nappal később szerződést bontott a horvát egyesülettel.

A 28 éves támadó újra jó erőben érzi magát és készen áll a visszatérésre, sőt bajnoki címet ünnepelne a Vidivel, bár a klubnál tisztában vannak vele, nem csak rajtuk múlik, hogyan is zárják a szezont: „Beszéltük a srácokkal az öltözőben, hogy el szeretnénk dönteni minél hamarabb. Az első nyolc fordulóból hatszor játszunk itthon, tehát szerintem ez nagyon fontos lesz. Ha itt mi meg tudjuk csinálni a százszázalékot, úgy érzem, a Fradi hibázni fog.”

OTP Bank Liga, 19. forduló:

szombat, 14:00:

MTK Budapest – Paksi FC (élő: m4sport.hu)

17:00  (rádiós körkapcsolás az m4sport.hu-n):

Debreceni VSC – Újpest FC (élő: M4 Sport, m4sport.hu)

MOL Vidi FC – Puskás Akadémia FC (élő: m4sport.hu)

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC (élő: m4sport.hu)

Szombathelyi Haladás – Kisvárda Master Good (élő: m4sport.hu)

19:30:

Ferencváros – Budapest Honvéd (élő: M4 Sport, m4sport.hu)

Borítókép: Futács Márkó bajnoki címet ünnepelne a Vidivel (Fotó: M4 Sport)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A 206. Fradi-Honvéd rangadó következik
Rangadóval kezdődik a 2019-es év a labdarúgó OTP Bank Ligában: a listavezető Ferencváros a 2017-es bajnok, jelenleg negyedik Budapest Honvédot látja vendégül a 19. - idei első - fordulóban.
OTP Bank Liga
4+1 kérdés a tavaszi rajt előtt
Szombaton újraindul a honi futballélet. Az OTP Bank Liga – akárcsak a másodosztály – letudva téli álmát, leszámol a kérdésekkel, melyeket nyitottan hagyott a decemberi leálláskor. Össze is szedtünk négyet, melyek a tavasszal szokásos témákat járják körbe, úgy mint bajnoki cím, nemzetközi kupaindulás, kiesés, plusz egyet, melyre a válasz nem a pillanatnak szól majd, sokkal inkább a jövőt fürkészi.
OTP Bank Liga