Musorujsag
Élő Eredmények

Rebrov 0–0 után is elégedett lenne; Nikolics nem tudja, mi hiányzik

m4sport.hu
Marko Nikolics egyelőre nem jött rá, mi okozhatta a MOL Vidi 3–0-s vereségét, amellyel csapata hátránya nyolc pontra nőtt az éllovas Ferencváros mögött. Szerhij Rebrov örült Böde Dani győztes góljának, de játékosai teljesítményével akkor is elégedett lett volna, ha 0–0-ra végeznek. A 11. mérkőzésén 9. vereségét elszenvedő Horváth Ferenc úgy érzi, ennél nincs több a Haladásban, Nebojsa Vignjevics a türelmet, Kuttor Attila a rutint hiányolta. Az OTP Bank Liga 19. fordulójának edzői értékelései egy helyen.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

MTK Budapest – Paksi FC 1-2

Nyilatkozatok:

Németh Zoltán, a Paks másodedzője: „A kapott gólig irányítottuk a mérkőzést, taktikusan futballozunk egy jó MTK ellen, nem könnyű ellenük, Lezárhattuk volna a meccset 2–0 után, a hétperces hosszabbítás kínkeserves volt.”

Feczkó Tamás, az MTK vezetőedzője: „Hibásak vagyunk, az utolsó 15 perc volt elfogadható, de aki itt volt, az láthatta, hogy az első gól előtti szituáció döntően befolyásolta a mérkőzést.”

Debrecen – Újpest 0-0

Nyilatkozatok:

Herczeg András, a DVSC vezetőedzője: „Több meghatározó játékosunk hiányzott, akik helyettük pályára léptek bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, van bennük kurázsi. Szerettünk volna nyerni, a cserék is ezt a célt szolgálták, sajnos csak kapufákig jutottunk, sajnálom, hogy nem sikerült nyerni.”

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője: „Egész mérkőzésen a széleken próbálkoztunk, sajnos nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. Az utolsó tíz percben, emberelőnyben futballozva sokkal türelmesebbnek kellett volna lennünk.”

MOL Vidi FC – Puskás Akadémia FC 0-3

Nyilatkozatok:

Radoki János, a Puskás Akadémia vezetőedzője: „Természetesen minden mérkőzést meg akarunk nyerni, de ezt a szurkolóknak is érezniük kell. Csináltunk jó dolgokat, de minden mérkőzésen azt akarom visszakapni a csapattól, amit edzésen is látok. A Vidi ellen még nem egészen így volt.”

Marko Nikolics, a MOL Vidi vezetőedzője: „Mindig nehéz az első mérkőzés a szünet után, majd egy 30 méteres, fantasztikus góllal megszerezte a vezetést az ellenfél, ez mindig megváltoztatja a mérkőzést. Rengeteg helyzetet hagytunk ki az első és második félidőben is, nem érdemeltük meg, hogy gólt szerezzünk. Hiányzott valami és rá kell jönnünk, hogy mi volt az. A hozzáállás, a koncentráció vagy hogy elég éhesek vagyunk-e, hogy megismételjük a tavalyi év sikereit? A futball ilyen, kihagyod a helyzeteidet, az ellenfél sorra szerzi a gólokat, láttunk már ilyet korábban is.”

DVTK – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1

Nyilatkozatok:

Fernando Fernandez, a DVTK vezetőedzője: „Elégedettnek kell lennem a mérkőzéssel, hiszen a Mezőkövesd fantasztikusan játszott. A csapatomon éreztem egy kis idegességet, talán túlságosan is bizonyítani szerettek volna az év első hazai bajnokiján. Összességében elégedett vagyok, annak pedig kimondottan örülök, hogy egy fiatal akadémista is szerephez jutott.”

Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője: „Sok az NB I-ben még rutintalan játékos, akiknek kellenek a meccsszámok ahhoz, hogy az ilyen mérkőzéseket le tudjuk hozni.”

Szombathelyi Haladás – Kisvárda Master Good 0-1

Nyilatkozatok:

Dajka László, a Kisvárda vezetőedzője: „Nagy csata volt, nagy küzdelem, az első tíz percet és a második félidő végét leszámítva egyenrangú ellenfelek voltunk. Viccesen azt kell, hogy mondjam, ezt a játékot gólra játsszák, egy nagyon szép támadás végén sikerült betalálnunk és ezzel hihetetlenül fontos három pontot sikerült szerezni.”

Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője: „Mindenki megtett mindent a győzelemért, a második félidőben a Kisvárda ki sem jött a saját térfeléről. Azért mondom, hogy mindent megtettek, mert ennyi a quality [magyarul: minőség – a szerző] benne. Nem az első ilyen mérkőzés, ahol ennyi helyzetet hagyunk ki, sajnos támadóposzton nem tudtunk igazolni, ráadásul vezéráldozat is volt az elején.”

Ferencváros – Budapest Honvéd 1-0

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője: „Ahhoz képest, hogy az év első mérkőzése volt, sok helyzetet kidolgoztunk, elégedett vagyok a látottakkal, akkor is az lennék, ha 0–0 maradt volna az eredmény, természetesen nagyon örülök, hogy Böde Dani eldöntötte a meccset.”

Supka Attila, a Budapest Honvéd vezetőedzője: „Az első és a második félidőben is győzelemre játszottunk, persze az természetes, hogy a Groupamában nyomás alá helyez egy csapatot a Ferencváros. Két-három nagy ziccerünk volt, amit nem tudtunk értékesíteni, egy hibánkat kihasználta az ellenfél, ezért megérdemelte, de nem feltétlenül volt benne ez az eredmény a meccsben.”

A 19. forduló összes gólját egy helyen ebben a cikkünkben tekintheti meg. 

A tabella:
1. Ferencváros 19 13 3 3 37-15 42 pont
2. MOL Vidi FC 19 10 4 5 30-19 34
3. Debreceni VSC 19 8 7 4 25-19 31
4. Budapest Honvéd 19 8 5 6 21-16 29
5. Újpest FC 19 7 8 4 21-14 29
6. MTK Budapest 19 8 3 8 28-27 27
7. Mezőkövesd Zsóry FC 19 6 7 6 26-24 25
8. Paksi FC 19 6 7 6 24-26 25
9. Puskás Akadémia 19 7 3 9 24-24 24
10. Kisvárda Master Good 19 5 4 10 17-35 19
11. Diósgyőri VTK 19 4 6 9 19-30 18
12. Szombathelyi Haladás 19 2 3 14 13-36 9

További tartalmak