Musorujsag
Élő Eredmények

Az utolsó öt forduló alapján a Kisvárda vezetné a bajnokságot

Az utolsó öt forduló alapján a Kisvárda vezetné a bajnokságot

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga 15. fordulójában a Kisvárda 2-0-s vereséget szenvedett el az éllovas Ferencvárostól, azóta viszont szárnyal Dajka László vezetésével a csapat. Öt mérkőzésen négyszer nyert, csupán egy döntetlen rontja a statisztikát.

Az FTC elleni vereséget követően a várdaiak a kiesést jelentő 11. helyen álltak 9 ponttal, hárommal a tizedik Diósgyőr, nyolccal a kilencedik Puskás Akadémia mögött.

Akkor, november végén nagyon úgy nézett ki, hogy elképesztően nehéz dolga lesz a Kisvárdának, ha el akarja kerülni a kiesést, igaz, volt rosszabb is a helyzet.

Az újonc borzalmasan kezdte a bajnokságot, az első négy fordulóban pontot sem szerzett, 11 gólt kapott, miközben egyetlenegyszer sem sikerült az ellenfelek hálójába találni.

Nem csoda, hogy a vezetőség az edzőváltás mellett döntött és Kondás Elemér helyére Dajka László érkezett. Az új trénerrel az első pontokat is begyűjtötték a Puskás Akadémia, majd a DVTK elleni 1-1-es döntetlennel.

Az első győzelemig sem kellett sokáig várni, a hetedik fordulóban az MTK otthonából sikerült elhozni a 3 pontot, a nyolcadikban a sereghajtó Haladást ütötte ki a Dajka-legénység egy 4-1-es diadallal. A Várda a 9. helyre ugrott fel, tisztes távolságra a kieső helyektől (3 pont).

Úgy nézett ki, hogy kiegyenesedett a csapat, a játékban is fel lehetett fedezni az új mester keze nyomát, de hirtelen megtorpant a gárda, következő hét bajnokiján csupán egy döntetlent ért el.

Nem esett össze az együttes, és újra belekezdett a pontgyűjtésbe. Az OTP Bank Liga utolsó öt fordulójában három 1-0-s győzelmet aratott (PAFC, MTK, Haladás), csak a Diósgyőr ellen vesztett pontokat (1-1), szombaton pedig 3-0-s sikerével valósággal átgázolt a Debrecenen.

Így nézne ki az OTP Bank Liga tabellája az utolsó öt forduló eredményei alapján. Így nézne ki az OTP Bank Liga tabellája az utolsó öt forduló eredményei alapján.

Ennek a remek sorozatnak köszönhetően elkerült a kieső pozíciókból a Kisvárda, és csak azért áll még mindig egy pontra a 11. DVTK-tól, mert a miskolciak is remek eredményeket értek ez az elmúlt időszakban (két győzelem, három döntetlen).

Február 16-án, a következő bajnokin a Paksot fogadja a Kisvárda, a pillanatnyi forma alapján nem elképzelhetetlen egy újabb győzelem. Az üldöző, egy ponttal lemaradó DVTK hazai közönsége előtt fogadja a dobogóra hajtó Honvédot, ami lényegesen nehezebb feladatnak tűnik. A várdai klub előtt két ponttal álló Puskás Akadémia azzal az Újpesttel mérkőzik, amely szombaton pontot rabolt a bajnokaspiráns Ferencvárostól. Fontos lehet a Dajka-legénység számára az előttünk álló 21. forduló.

Borítókép: Fotó: kisvardafc.hu

További tartalmak