Rebrov: „Megérdemelte az Újpest”; Vignjevics: „Hihetetlen élmény”

A vezetőedzők és játékosok az OTP Bank Liga 20. fordulója után is értékelték az eredményeket és a pályán látottakat.

Budapest Honvéd-Puskás Akadémia FC 2–1 (2–0)

Nyilatkozatok

Supka Attila

„A hozzáállással mindenképpen elégedett kell legyek. Az elsőtől az utolsó percig nagyon akartuk a győzelmet, ennek lett az eredménye a győzelem. Nem volt szép játék, brusztolós meccs volt mindkét csapat részéről. Jól megoldottuk a feladatunkat, gyakorlatilag helyzete sem volt a Puskás Akadémiának. Az előre játékban viszont több kellene, többet kéne birtokoljuk a labdát.”

„Bízom benne, hogy a bajnokságon vagy a kupán keresztül el tudjuk érni azt a célt, hogy ismét nemzetközi porondra kerüljünk. Bízom benne, hogy nem kell minket temetni, van pár játékosunk, aki az elmúlt időben nem tudott pályára lépni.”

Radoki János

„Három gólt rúgtunk, mégse nyertük meg a mérkőzést. A Honvédtól nem lehetett ma sokat látni, nagyon fáj, hogy nem sikerült nyernünk. Játszottunk, de a pontosság hiányzott, a magas labdák pedig hatástalanok voltak. A földön már sok gondot tudtunk okozni.”

„Talán nem is láttam még olyan hibákat, amiket ma elkövettünk, ezeket ki kell javítani, onnantól nincs mitől félni.”

„Nem akarok a bírókkal foglalkozni, egy másik országban egyik sem lett volna sárga lap, Magyarországon ez kissé másként megy. Ezt is meg kell szokni, illetve ha sárga lapom van, sokkal jobban kell figyelnem. Hozzáteszem, akár kilenc emberrel is egyenlíthettünk volna.”

Paksi FC-Szombathelyi Haladás 1–1 (1–0)

Nyilatkozatok

Csertői Aurél

„Egy null után volt két ziccerünk, persze nekik is volt helyzetük, de nekünk legalább annyi. A második félidei játék nem sikerült úgy, ahogy terveztük, ráültünk az egy nullra, pontatlanok voltunk, nem nyertünk párharcokat, húztuk az időt. Sokkal támadóbb felfogásban kellett volna futballoznunk, magukra húztuk az ellenfelet és jött is a hiba.”

Horváth Ferenc

„Az első harminc percben is mi játszottunk jobban, a gól kicsit megzavart minket, nem vagyunk hozzászokva hogy ennyire visszaállnak ellenünk. A második félidőben jobb volt a ritmusunk, gyorsabbak voltunk, de nem a legszebb arcát mutatja a futball nekünk, a múlt héten és most is jól játszottunk, mégsem tudunk nyerni. ”

„Az eredmények tudatában nehéz ennek a pontnak örülni, mégis fontos pont volt. Finomkodásra már nincs idő, minden mérkőzésen győzelemre kell játszanunk, sok választásunk nincs, kicsit kamikaze játék ez, de csinálnunk kell, amíg van esély, nem szabad feladni egy pillanatra sem.”

Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 2–3 (1–1)

Nyilatkozatok

Kuttor Attila

„Kettő egy után megmutatta az MTK, hogyan kell százszázalékosan kihasználni a helyzeteit, ezzel megfordították a mérkőzést, ezúton is gratulálunk nekik. Kanta beállítása és az eredmény megváltozása hozta a játék képének megváltozását, pedig előtte nem volt benne a meccsben. A futballt gólra játsszák, a lehetőségeket ki kell használni, ha dominálni akar egy csapat.”

„Nem elég jól futballozni és szimpatikusan játszani, a végén gyilkolni kell, hogy megnyerjük a mérkőzéseket.”

Feczkó Tamás

„Mindkét csapat végig jól játszott, pedig a talaj nem kedvezett. Az döntött, hogy játékosaim mentálisan nagyon erősek és igazi csapatot alkotnak, kétszer is hátrányból kellett felállniuk, de egy pillanatig sem éreztem egyetlen egy játékosomon sem, hogy megremegett volna vagy ne hitte volna, hogy megnyerhetjük a mérkőzést.”

MOL Vidi FC-Diósgyőri VTK 1–2 (1–2)

Nyilatkozatok

Marko Nikolics

„Nem sok rosszat tudok mondani a csapatomról. Próbálkoztak, küzdöttek, hajtottak, helyzeteket alakítottak ki, amelyek kimaradtak, mint a büntető is. De ez néha ilyen. Az elmúlt két meccsen nem voltunk szerencsések, de talán nem is érdemeltük volna meg a győzelmet. Lehet, hogy most fizettünk valamiért korábbról. A második helyen állunk, a legvégsőkig harcolunk a bajnoki címért és a kupáért.”

Fernando Fernádez

„Amikor egy ilyen óriás és minőségi játékosok ellen játszol, mint a Vidi, neked is jól kell teljesítened, illetve az is kell, hogy ne legyen jó napjuk és egy kis szerencsére is szükség van.”

Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 3–0 (2–0)

Nyilatkozatok

Herczeg András

„Az utolsó négy mérkőzésen nem kaptunk gólt, most hármat is. Gyengén  kezdtünk, borzasztó hibákat követtünk el, eladott labdák, rossz megoldások. Kezdtünk feljönni, de egy egyéni hiba, majd egy bombagól megpecsételte a sorsunk. Gratulálok a Kisvárdának, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.”

„Második mérkőzése nem szereztünk gólt, valamit ki kell találni, bízom benne, hogy legközelebb sikerül jobban teljesíteni.”

Dajka László 

„Jól kezdtük a mérkőzést, kimaradtak a lehetőségeink, de kimaradtak. A Debrecennek is volt esélye a gólszerzésre, de a vezető gól felszabadított minket és bátrabbak lettünk. A 3–0 soknak tűnhet, de megérdemelten nyertünk.” 

„Az új érkezőket ismertük, a futball egy olyan játék, hogy egy pillanat alatt be lehet illeszkedni. A csapat egyre inkább érik össze, ez örömteli. Készülnünk kell tovább, mert úgy néz ki a tabella szoros.” 

Újpest FC-Ferencváros 1–1 (0–1)

Nyilatkozatok

Nebojsa Vignjevics

„Ma a szurkolóink voltak a legjobbak. Két perccel a vége előtt is hittek az egyenlítésben, az egész mérkőzés során fantasztikusak voltak. Ezt a játékosaimról nem mondhatom el, de egy derbire nehéz a legjobb formába kerülni. Az utolsó másodperces gól hihetetlen és felejthetetlen élmény.”

Szerhij Rebrov

„Mindenki csalódott, hiszen nem kellemes az utolsó pillanatban gólt kapni, de az Újpest megérdemelte ezt a gólt, kontrollálták a játékot, ugyanakkor ezzel az egy ponttal növeltük az előnyünket a tabellán, ami a legfontosabb.”

OTP Bank Liga, a 20. forduló:
Budapest Honvéd-Puskás Akadémia FC 2-1
Paksi FC-Szombathelyi Haladás 1-1
Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 2-3
MOL Vidi FC-Diósgyőri VTK 1-2
Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 3-0
Újpest FC-Ferencváros 1-1

A tabella:
1. Ferencváros 20 13 4 3 38-16 43 pont
2. MOL Vidi FC 20 10 4 6 31-21 34
3. Budapest Honvéd 20 9 5 6 23-17 32
4. Debreceni VSC 20 8 7 5 25-22 31
5. MTK Budapest 20 9 3 8 31-29 30
6. Újpest FC 20 7 9 4 22-15 30
7. Paksi FC 20 6 8 6 25-27 26
8. Mezőkövesd Zsóry FC 20 6 7 7 28-27 25
9. Puskás Akadémia 20 7 3 10 25-26 24
10. Kisvárda Master Good 20 6 4 10 20-35 22
11. Diósgyőri VTK 20 5 6 9 21-31 21
12. Szombathelyi Haladás 20 2 4 14 14-37 10