Bejelentette az exherthás támadót a Honvéd

A Budapest Honvéd keddi bejelentése szerint másfél évre írt alá a klubhoz a tunéziai-német Änis Ben-Hatira.

Änis Ben-Hatira (forrás: honvedfc.hu)
Ezzel hivatalossá vált a hétfői információnk, hogy a 11-szeres tunéziai válogatott, még német színekben U21-es Európa-bajnok játékos a kispestieknél folytatja a tavaly áprilisban megtört karrierjét.

Utolsó klubja az Espérance Tunis volt, Ben-Hatira azóta nem lépett pályára, a honvedfc.hu-nak adott bemutatkozó nyilatkozatában elárulta, a Schalkénél tréningezhetett, így az elmúlt hónapokban legalább edzésben tarthatta magát.

A támadóposztok bármelyikén bevethető 30 éves futballista korábban összesen 101 mérkőzésen lépett pályára a Bundesligában, összesen 15 gólt szerzett és 12 gólpasszt adott a Hamburg, a Hertha, a Frankfurt, és a Darmstadt színeiben. Három évvel ezelőtt verekedés miatt kellett távoznia a Herthától, egy bajnokiról hazafelé tartva ugyanis a csapatbuszon összeveszett klubtársával, Mitchell Weiserrel, és a vita hevében tettlegességre ragadtatta magát. A csapat élére nem sokkal korábban nevezték ki Dárdai Pált. A furcsa elválás ellenére pozitívan beszélt Dárdairól is, aki egyébként az egyetlen magyar ember, akit eddig ismert. Szerint a munkáját dicséri, hogy a nehéz helyzetben átvett berlinieket folyamatosan fejlődő pályára állította.

A Bundesliga II-ben és a török ligában is megforduló Ben-Hatira egyébként nem szívesen idézi fel a kisiklásait, sokkal inkább a pályán nyújtott teljesítményével szeretne középpontba kerülni. Ehhez nyújtott segítő jobbot a Honvéd, melyről Puskásék legendáján kívül annyi emléke van, hogy a Hamburggal 2007-ben az UEFA Kupában játszott új együttese ellen.

A Honvéd közleményében egyébként megerősítette, labdarúgóként és nem botrányhősként tekint az új szerzeményre, akinek ugyanúgy esélyt adnak a bizonyításra, mint korábban Davide Lanzafamének.