Marco Rossi: Az Eb-selejtezőkön motiváltabbak leszünk, mint valaha

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi már tudja, milyen taktikával lép pályára csapata a március 21-i, Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőre.

A Szlovákia–Magyarország Eb-selejtezőt március 21-én 20:45-től élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu!


Az olasz mester és stábja már javában készül a válogatott első Eb-selejtezőire, a Szlovákia elleni, március 21-i mérkőzésre, és a március 24-i, horvátok elleni összecsapásra. A szövetségi kapitány az MLSZ TV-nek adott helyzetértékelést öt héttel az első selejtező előtt, és beszélt arról is, hogy nagyon sok tehetséges magyar játékost látott a korosztályos válogatottakban, de fontos, hogy a fiatalok ne veszítsék el a motivációjukat az első sikereket követően.


„A stáb tagjaival közösen tanulmányozzuk a keretet, előkészítjük a meccset megelőző napok munkáját. Nagy vonalakban már tudjuk, hogy mit szeretnénk játszania szlovákok ellen. Azt persze még nem lehet megmondani, hogy kik lépnek pályára a találkozón, mert ez a játékosokon múlik, de a rendszert, a taktikát már tudjuk. A Nemzetek Ligájával ellentétben az Eb-selejtezőkön már nincs idő kísérletezni. Érezzük a felelősséget és a nyomást, ugyanakkor az óriási büszkeséget is, hogy a válogatott sikeréért dolgozhatunk, ezért biztosak vagyunk benne, hogy az előttünk álló meccseken mindenki motiváltabb lesz, mint valaha” – beszélt a stáb jelenlegi feladatairól Marco Rossi.


A szövetségi kapitánnyal készült teljes interjút a lejátszóra kattintva nézheti meg: