Simon Krisztián: Mindenből fel lehet állni

Az Újpest szélsője, Simon Krisztián súlyos térdsérülésből épült fel, a Ferencváros elleni derbin az utolsó pillanatban szerzett egyenlítőgólja után annak jártunk utána, milyen nehéz időszakot tudhat maga mögött. Karrierje során már harmadszor.

„Nagy erőt adott nekem, hogy láttam, fel lehet állni mindenből” – sűrített egy mondatban sorsa velejét az M4 Sport Játékoskijáró című műsorában. Optimista hozzáállás nélkül bizonyára nehezebb ez a bizonyos talpra állás, de így az is kiderül, pozitív hozadékai is vannak, ha sors ilyen nehéz helyzetbe sodor egy játékost.

„Rengeteget fejlődött a személyiségem is, és nagyon jó emberekkel dolgozhattam. Nélkülük biztosan nem sikerült volna. Ők akkor is bíztak bennem, amikor már sokan nem. Nyilván voltak nehéz napjaim, de közösen mindig átlendültünk. Úgy gondolom, ezt a tizenegy hónapot sikerült a javamra fordítani és jól jöttem ki belőle. Nagyon megerősödtem. Tényleg semmi jelét nem érzem annak, hogy baj lenne.”

 

Nebojsa Vignjevics vezetőedző a legutóbbi sérülése előtt már úgy érezte, Simon visszanyerte régi formáját. De ahogy a klubnál mindenki, úgy ő is töretlenül bízik a labdarúgóban, mindkét tavaszi meccsen becserélte.

„Nem ez volt az első eset, amikor Krisztiánnak ilyen súlyos sérüléssel kellett megküzdenie. Talán így még nehezebb belevágni a rehabilitációba, hiszen tudod mi vár rád fizikálisan és mentálisan. Nem egyszerű, mikor ott motoszkál a fejedben ennyi fájdalmas emlék, de ismerve a profizmusát, bízhatunk benne, hogy száz százalékot nyújt majd.”

Valóban megnehezíthette a folyamatot, hogy a korábbi esetekre is szezonok mentek rá. Simonnak a Bayern München hasonlóan peches spanyol klasszisa, Thiago Alcantara, pontosabban a felépüléséről készült videó adott erőt, amit többször is megnézett.

Simon Krisztián sérülései

„Nagyon kiérdemelte a Fradi ellen szerzett gólját, igazán tiszteletreméltó, amit véghez vitt.” Ezt Vignjevics asszisztense Milos Bogicsevics mondta. Lenyűgözte a futballistájuk hozzáállása. „Sokszor ő forszírozta a még intenzívebb edzéseket, hogy még erősebb legyen a visszatérésekor” – emlékezett. Viszont felhívta a figyelmet, hogy hátralévő karrierjében is fontos lesz, hogy ne ugyanazokat a gyakorlatokat végezze, mint azok a társai, akiket elkerültek az ilyen sérüléseken.

A fizioterapeuta, Zsarko Milovanovics a tesztek eredményeivel mutatott rá Simon erőállapotának fejlődésére. A terápia kezdetén még azaz ötkilós súlyokkal is küzdött, manapság pedig már példaként állítják az egész csapat elé. „Azokat a játékosokat is felülmúlja, akik eddig a legjobb eredményeket produkálták. Elképesztő akaraterejéről tesz tanúbizonyságot, hogy ma már az öt kiló tízszeresét is megemeli.”

A nehéz időszakokat maga mögött hagyó játékost a lábára varratott bibliai idézet emlékezteti, hogy a múltban történteket el kell felejteni, és csak a jövőre szabad koncentrálni. Mint elárulta, ez mind a három sérülésnél, nagyon sokat segített.

Az a bizonyos tetoválás Simon Krisztián lábán Az a bizonyos tetoválás Simon Krisztián lábánSimon szombaton a Puskás Akadémia ellen léphet pályára, a Újpest vendégszereplését a Pancho Arénából 17 órától az m4sport.hu-n közvetítjük élőben.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Debreceni VSC-Ferencváros 14.00 (M4 Sport, m4sport.hu)
Puskás Akadémia FC-Újpest FC 17.00 (m4sport.hu)
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 17.00 (m4sport.hu)
Szombathelyi Haladás-Mezőkövesd Zsóry FC 17.00 (m4sport.hu)
Kisvárda Master Good-Paksi FC 17.00 (m4sport.hu)
MTK Budapest-MOL Vidi FC 19.30 (M4 Sport, m4sport.hu)