Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Giggs szerint a magyar válogatott nem lesz versenyben az Eb-részvételért

m4sport.hu
A manchesteri legenda úgy gondolja, a favorit Horvátország mögött Wales és Szlovákia harcol majd a második továbbjutó helyért.

A 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében a magyarokkal azonos csoportba kerülő walesi válogatott szövetségi kapitánya a The Guardiannek adott interjút, amelyben kitértek a márciusban kezdődő sorozat esélyeire is. Giggs szavaiból kiolvasható, nem a magyarok (vagy Azerbajdzsán), hanem a szlovákok miatt aggódik.

Akárcsak Marco Rossi együttese március 21-én, úgy három nappal később Wales is Szlovákia ellen kezdi meg az Eb-selejtezőket.

„Eredményes kezdésre van szükségünk a legnagyobb riválisunk ellen. Horvátország mögött ez a két válogatott küzd majd a második helyért. Új kapitányuk van, de sok tehetséges játékosuk, az élen a kivételes Marek Hamsíkkal, aki Diego Maradona rekordjait döntötte meg Nápolyban. A szlovákok elleni első mérkőzés rendkívül fontos lesz számunkra” – tekintett előre Giggs, aki eddig kilenc mérkőzésen irányította Gareth Bale-éket, három győzelem mellett egy döntetlent és öt vereséget tud felmutatni, ami nem túl fényes mérleg, de azt is tegyük hozzá, hogy Uruguayjal, Mexikóval, Spanyolországgal és Dániával (kétszer) is játszottak tavaly, illetve az íreket oda-vissza is megverték.

Ryan Giggs és Zlatko Dajics az Eb-selejtező sorsolásán (Fotó. Twitter/HNS-CFF) Ryan Giggs és Zlatko Dajics az Eb-selejtező sorsolásán (Fotó. Twitter/HNS-CFF)

Giggs hozzátette, furcsa szövetségi kapitányként megélni a hosszú kihagyásokat, talán ez a munkája legnehezebb része.

„Tartom a kapcsolatot a játékosaimmal, nemrég Londonban találkoztunk és már nagyon várjuk a selejtezőket. A válogatott futballban a szeptember és november közötti időszak nagyon sűrű, de az elmúlt hónapok hosszúak voltak, már tökéletesen értem, miért hiányzik egyeseknek a napi pörgés. Igaz, én nem dolgoztam vezetőedzőként a klubfutballban” – mesélt a kihívásokról.

A magyar válogatott először júniusban, hazai pályán mérheti össze erejét Walesszel, míg a párharc visszavágója pont a sorozat zárómérkőzése lesz a minden eddiginél motiváltabb Rossi-csapat számára.