Ki ez a srác, aki első NB I-es meccsén megrúgta az év gólját?

Zsóri Dániel volt az OTP Bank Liga 21. fordulójának egyértelmű hőse: a 18 éves csatár mindössze 12 percet töltött a pályán az NB I-ben, amikor nemcsak káprázatos, hanem rendkívül fontos gólt szerzett a DVSC színeiben – mindezt ráadásul a listavezető Ferencváros ellen. Hogy még inkább mesébe illő legyen a forgatókönyv, a tökéletesen kivitelezett ollózós találat az utolsó pillanatban, a 93. percben született és győzelmet ért.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Debrecen hazai pályán 0–1-ről fordítva nyert 2–1-re az NB I. 21. fordulójában. A Loki győztes gólját a 12 perccel korábban beállt, élete első élvonalbeli mérkőzésén lehetőséget kapó Zsóri Dániel szerezte a ráadásban parádés ollózás után. A három ponttal a DVSC a Honvédot megelőzve feljött a harmadik helyre a tabellán.

A győztes gól szerzője, a debreceni Zsóri Dániel az OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencváros mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. február 16-án. (MTI/Czeglédi Zsolt) A győztes gól szerzője, a debreceni Zsóri Dániel az OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencváros mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. február 16-án. (MTI/Czeglédi Zsolt)Zsóri Nagyváradon született 2000. október 14-én. Tízévesen került a Békéscsaba Labdarúgó Akadémiára, ahol öt évet töltött el és rengeteg gólt szerzett. Simek Péter, az M4 Sport szakértője a szombat esti, Góóól! című műsorban elmondta, 2015-ben az Újpest utánpótlásedzőjeként a játékosmegfigyelők neki is ajánlották a fiatal tehetséget, de a Debrecen is felfigyelt rá, így 2016 szeptemberében az ottani akadémián folytatta. A Loki második csapatában is ontotta a gólokat, a Hajdú-Bihar megyei I. osztály mostani szezonjában 15 találkozón 39 találatot szerzett, ezzel vezeti a góllövőlistát.

2018 októberében, a Teskánd elleni Magyar Kupa-mérkőzésen csereként bemutatkozott a DVSC nagycsapatában, Herczeg András vezetőedző és stábja pedig a téli szünetben az első keretbe hívta Zsórit, aki két és fél évre alá is írta első profi szerződését és a „nagyokkal” készült tovább. Az első tavaszi fordulóban, az Újpest ellen kerettag volt, de nem kapott lehetőséget, a Kisvárda elleni mérkőzésre nem nevezték, a Ferencváros ellen viszont megtörtént a debütálás: a tréner a 81. percben, egygólos hátrányban küldte őt pályára.

A többi már történelem: Zsóri 12 perccel beállása után akkora gólt ollózott, amelyről már így február közepén kijelenthető, hogy biztosan dobogós lesz az év legszebb találatainak versenyében, de jó eséllyel pályázik a győzelemre is.„Zsóri Dániel első mérkőzésén valami fantasztikus gólt rúgott, ami nemcsak szép volt, hanem nagyon fontos is” – mondta a mérkőzés után Herczeg András, aki azt is elárulta, miért küldte pályára a fiatal támadót és mit kért tőle. „Dani ősszel igazolta, hogy gólerős, gólérzékeny. Felkerült az első csapathoz és úgy gondoltuk, megérett arra, hogy ott legyen a keretben. Hátrányban voltunk, és mivel gólérzékeny játékos, mi pedig szerettünk volna gólt rúgni, megkapta a lehetőséget. Azt kértem tőle, hogy támadjon le, »presszingelje« a védőket, tehát minden visszafelé labdára induljunk el, ne tudjon a Ferencváros építkezni. És nyilván a kapu elé érkezéseket kértem tőle és hogy bátran, önbizalommal játsszon, vállalja fel önmagát.”

A futballista a mérkőzés után elárulta, edzésen rendszeresen gyakorolja a mozdulatot, amit példaképétől, Cristiano Ronaldótól „lesett el”, aki a Bajnokok Ligája előző kiírásának negyeddöntőjében, még a Real Madrid játékosaként ollózott hatalmas gólt mostani csapatának, a Juventusnak. Az M4 Sportnak pedig arról beszélt, hogy pályára lépés előtt izgult, a mester pedig azt kérte tőle, hogy azt játssza, amit tud.

Nagy kérdés, hogy a fiatal támadó hogyan tudja majd feldolgozni a hirtelen rászakadt népszerűséget: összeomlik a teher alatt, esetleg elszáll a rivaldafénytől, vagy a helyén tudja kezelni és alázatosan dolgozik tovább. Mindebben nagy felelőssége lesz a debreceni stábnak is. Zsóri Dánielt mindenesetre vasárnap este jobban is megismerheti a nagyvilág, mivel vendég lesz az M4 Sporton vasárnap este 20 órakor kezdődő, Góóól!2 című műsorban, amelyben kielemezzük a forduló történéseit.