Zsóri az álomgóljáról: Úgy éreztem, rosszul találtam el

Elképesztő utolsó pillanatos gólja után, mellyel a DVSC legyőzte az OTP Bank Ligában listavezető Ferencvárost, Zsóri Dániel az érdeklődés középpontjába került. Az élvonalban álomszerűen bemutatkozó 18 éves csatár a Góóól! 2-ben egy nap távlatából értékelte a mérkőzésen és az azóta történteket.

Zsóri Dániel (fotó: dvsc.hu)
„Nagyon sokat gyakoroltam, edzésen és külön is. Ez így már ment. Jött egy beívelés... Mögém jött a labda... Mást nem tudtam belőle kihozni, úgy voltam vele, elollózom... Szerencsére összejött.”

Íme a rövid-tömör válasz a köztudatba berobbanó Zsóritól arra a kissé ódivatú felvetésre, hogy mindössze 13 perces élvonalbeli múlttal honnan vette a bátorságot holmi ollózgatásra a listavezető Ferencváros ellen. Mint a beszélgetésből kiderült, tökéletes volt a helyzetértékelése, hiszen erősen belőtt labdát várt, ám mivel lágyan érkezett, mást nem is kezdhetett azzal. „Maximum lekészíteni, de senki nem jött szemből” – zárta ki az esetlegesen felmerülő megoldási lehetőséget.Viszont közel sem érezte olyan tökéletesnek a lövést, mint amilyenre sikerült. „Megmondom őszintén, abban a pillanatban úgy éreztem, rosszul találtam el és fölé megy.” Amikor a földet érés után felnézett, el sem akarta hinni, mi történt.

Azóta rengeteg gratulációt és elismerést kapott. Viszont vasárnap reggel edzésen volt jelenése, így az estét pihenéssel töltötte. De nem ment az olyan könnyen: „Tizenegy körül lefeküdtem, egy körül aludtam el, és körülbelül minden órában felébredtem.”

A teljes beszélgetés Góóól! 2-ből:

Simek Péter az M4 Sport szakértője felemlegette, hogy még újpesti utánpótlásedzőként kinézte a nagyváradi születésű játékost, mikor Békéscsabán bontogatta szárnyait. Ám Zsóri a DVSC-t választotta. Az ifjú csatár pontosan nem emlékezett rá, hogy újpesti részről ki csábította, de mindegy is, mert előbb Debrecenbe ment megnézni a körülményeket és az edzéseket, és onnantól nem maradt kérdés, hol folytassa.

Számára is nyilvánvaló, ezentúl nem minden héten ollózza szét a kaput, és nem is gondolja, hogy ezzel a góllal révbe ért. Tudja, mindenben fejlődnie kell, de az erősségeivel is tisztában van. „Ha ki kell emelnem valamit, akkor azt gondolom, a kapu előtt jól találom fel magam. A fejjátékomra sem lehet panasz, és még a gyorsaságomat is ide sorolnám.” Viszont a góljaik közti hasonlóságon túl semmiképp nem mérné magát a Cristiano Ronaldóhoz.

Mondjuk hozzátette, ha szükség úgy hozná, meglennének a csapatban, akik a földön tartanák. Bár mindenki segíti, biztatja – e tekintetben az öltöző két sokat látott tagját Tőzsér Dánielt és Mészáros Norbertet ki is emelte –, már figyelmeztették, szemmel tartják. És „ha elmerek szállni magamtól, megkapom a magam pofonját” mosolygott.