Musorujsag
Élő Eredmények

Nekünk olyan lesz a Vidi-meccs, mint nekik a Chelsea elleni volt

m4sport.hu
Taksonyban tisztában vannak vele, nem ők az esélyesei a Vidi elleni Magyar Kupa nyolcaddöntőnek, de ígérik, mennek ahogy a csövön kifér.
Szabados Tamás, a Taksony edzője (fotó:taksonyse.hu) Szabados Tamás, a Taksony edzője (fotó:taksonyse.hu)

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a bajnoki címvédő MOL Vidi az NB III Közép csoportjában szereplő Taksony vendége lesz. (A találkozót Dunaharasztiban rendezik.)

Ezúttal olyan csapattal játszunk, melyet a televízió segítségével saját szememmel tudtam feltérképezni, nem a megfigyelők beszámolói alapján. A legfontosabb számunkra a mentális felkészültség, és hogy minél kevesebb hibaponttal játsszunk, hiszen mégiscsak Magyarország legerősebb csapata jön hozzánk” – mondta érdeklődésünkre a találkozóval kapcsolatban Szabados Tamás, a taksonyiak vezetőedzője.

A szakember elárulta, hatalmas az érdeklődés a meccs iránt, amit jól mutat, hogy az 1000 forintos meccsjegyeket a piacon már 3000 forintért árulják. Őt is naponta többször leszólítják, biztatják, bármerre jár.

Próbálunk segíteni a fiataloknak, hogy fel tudják dolgozni ezt a helyzetet, de tisztában vagyunk vele, mi teremtettük meg magunknak ezt a lehetőséget. Tavaly még a Megye I-ben léptünk pályára, most pedig a legjobb nyolc közé jutásért játszunk a Magyar Kupában az aktuális bajnokkal. Figyelni kell arra is, hogy túlzott elvárás se legyen velük szemben” – figyelmeztette szinte önmagát is a harmadosztályú bajnokság hetedik helyén álló csapat trénere.

Úgy véli, teljesen mindegy, milyen csapattal érkeznek a fehérváriak, hiszen nincsen B-sora a Vidinek, hiszen olyan játékosok ülnek a kispadon, mint Berecz, Hangya vagy Futács, akik már a válogatottnál is szóba kerültek.

Kell egy jó adag szerencse és az se lenne baj, ha a Vidi nem tudna alkalmazkodni a körülményekhez, vagy a pályához. Három hónapja még Hazard és Morata ellen játszottak, most pedig ellenünk. De pont ők mutatták meg, hogy lehet keresnivalója egy gyengébb csapatnak is. Nekünk olyan lesz ez a mostani meccs, mint nekik volt a Chelsea elleni párharc. Hinni kell a sikerben, egy biztos, mi megyünk ahogy a csövön kifér” – ígérte a taksonyi szakember.

Sokunknak nagy kiugrási lehetőség lehet ez a meccs, hiszen számos menedzser lesz a lelátón, most lehet bizonyítani. Szerintem erős kerettel jön a Vidi, hiszen korábban elmondták, fontos számukra a kupa” – mondta Szilágyi Máté, a taksonyiak középpályása az összecsapással kapcsolatban. Amíg a Vidi túl van már három bajnokin, addig számukra ez az összecsapás lesz a tavaszi szezon első tétmeccse

Elárulta, örültek amikor a Vidit kapták, ennél jobban talán csak a szintén NB III-as Andráshidának örültek volna, hiszen ott reális esélyük lenne a továbbjutásra. Ennek ellenére bízik benne, sikerül meglepetést okozniuk és megnehezíteni a jóval esélyesebb rivális dolgát.

Fiatal csapat vagyunk, egy-két rutinosabb játékossal. Egyetemre járunk, páran dolgoznak a foci mellett, de most megmutathatjuk magunkat, és bízom benne a meccs után jókedvűen érkezünk vissza Taksonyba” – mondta Szilágyi, aki góljával eldöntötte az előző körben a Sajóbábony elleni összecsapást.

 

További tartalmak