Musorujsag
Élő Eredmények

„Ássuk magunkat lefelé” – Nagy Gergő kiakadt a Haladás elleni vereség után

Kossuth Rádió/m4sport.hu
Ingerülten nyilatkozott a sereghajtó Haladástól elszenvedett vereség után Nagy Gergő, a Honvéd középpályása.

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a jól kontrázó szombathelyiek nagy meglepetésre 3–1-re győztek a végig fölényben játszó Honvéd ideiglenes otthonában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Horváth Ferenc együttese ezt megelőzően legutóbb a 14. fordulóban, november 10-én nyert, s azóta – most szombatig – csupán két pontot gyűjtött.

„A Haladás csak erre készült, hogy lerohanhasson minket. Mi tudtuk ezt, de cs…tünk visszaérni. Legalább tizenötször kontráztak meg minket a második félidőben, ebből kettőt ki is használtak. Nevetséges – fogalmazott Nagy Gergő a Kossuth Rádiónak nyilatkozva. – A Haladás az első félidőben egyszer jött át a térfelünkre, abból is gólt szereztek, ott is megkontráztak, egy eladott labdánkból jöttek el. A második félidőben megint ez volt, annyit láthattunk, mintha 100 méteres sprinterek futkároztak volna ki ránk. Tudtuk, hogy ez fog jönni, és semmit nem csináltuk ez ellen. Mellette a játékunk elég lassú és körülményes volt.”

A középpályás elárulta, Supka Attila vezetőedző azt kérte a csapattól a mérkőzés előtt, hogy türelmesen játsszanak és agresszíven támadjanak vissza, ha labdát vesztenek az ellenfél térfelén. Szerinte az egyenlítés után lett volna esély a fordításra, ehhez képest fejetlenség lett úrrá a Honvédon.

„Az első félidőben ez többnyire sikerült is, viszont körülményesen járattuk a labdát. Amikor kijöttünk a második félidőre, akkor jó tempót diktáltunk, végre elkezdtünk kicsit focizni, bepasszolgattuk a sávok közé a labdát, ráfordulgattunk, abból jött is egy gól és mellette lehetőségek. Amikor kiegyenlítettünk, mindenkinek eldurrant a feje és eszeveszettül rohant előre, amikor még volt hátra fél óra. Könnyedén fordíthattunk volna, ennek ellenére eszeveszettül rohangáltunk, mint a hülye gyerekek.”

Nagy Gergő abban bízott, hogy a Puskás Akadémia legyőzésével sikerül kilábalni az ősszel kezdődött hullámvölgyből, ehhez képest a csapat a Magyar Kupában nehezen jutott túl a másodosztályú Tiszakécskén, msot pedig kikapott a sereghajtótól. „Ássuk magunkat lefelé.”

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

További tartalmak