Az MTK Feczkó Tamás menesztéséről: „Jött egy megtorpanás, melyből szerettük volna kizökkenteni a csapatot”

Az MTK vasárnap hivatalos honlapján jelentette be, hogy menesztette az MTK vezetőedzőjét, Feczkó Tamást, a váltás okairól és a jövőképről a klub sportigazgatója, Polyák Balázs az M4 Sport Góóól!2 című műsorában beszélt.


A sportvezető kiemelte, az MTK köszönettel tartozik vezetőedzőjének azért, hogy visszavezette a kék-fehéreket az NB I-be (a csapat a 2017/18-as szezonban megnyerte az NB II-es pontvadászatot), de sajnálatukra az élvonalban a remek kezdést visszaesés követte, amit nem nézhettek tétlenül.


„A szezonkezdettel az első osztályban is olyan eredményes időszak indult, amiről úgy gondoltuk, ki fog tartani legalább a szezon közepéig, de inkább a végéig. Viszont jött egy olyan hosszabban tartó megtorpanás, amelyből szerettük volna kizökkenteni a csapatot, és úgy gondoltuk, ez lesz a helyes döntés.”


Az MTK jelenleg 24 fordulót követően hetedik az OTP Bank Ligában, Polyák pedig nem titkolta, úgy vágtak neki a szezonnak, hogy szeretnénk a középmezőnyben, de inkább a mezőny első felében végezni. A klub most ennek a célnak a megvalósításához keres új edzőt.


„El kell kezdeni a beszélgetéseket adott jelöltekkel, és ha úgy ítéljük meg, hogy őszintén együtt tud velünk gondolkodni, akkor  tudunk együttműködni, ellenkező esetben nem. Természetesen hosszú távra keresnénk trénert, de úgyis az élet dönti el, mennyire hosszú egy ilyen kapcsolat. De leginkább persze annak örülnénk, ha megtalálnánk a következő tíz év edzőjét.”


Polyák diszkrécióra hivatkozva nem mondott neveket, annyit viszont elárult, magyar trénerben gondolkodnak, az M4 Sport értesülései szerint pedig a Bognár György, Lucsánszky Tamás, Szijjártó István hármasból ülhet le valaki az MTK padjára. A sportigazgató hozzátette, arra törekednek, hogy már hétfőn megállapodjanak az új vezetőedzővel.


Az MTK a 25. fordulóban a Puskás Akadémia otthonába látogat.