Musorujsag
Élő Eredmények

Kis túlzással egy 2016-os Eb-csapattal is kiállhatunk a szlovákok ellen

m4sport.hu
Az elmúlt két és fél évben csak Willi Orban tudta magát stabilan beverekedni a csapatba, a fiatalok áttörésére még várni kell.
Gera Zoltán edző és Marco Rossi szövetségi kapitány (fotó: MTI/Illyés Tibor) Gera Zoltán edző és Marco Rossi szövetségi kapitány (fotó: MTI/Illyés Tibor)

Marco Rossi kihirdette a szlovákok és a horvátok elleni jövő heti Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretét. A kapitány több alapemberére nem számíthat, hiszen Fiola és Sallai sérülés miatt hiányzik.

A mostani keretben két kapus és tíz mezőnyjátékos van, akik tagjai voltak a 2016-os Európa-bajnokságon szerepelt együttesnek. Ha nagyon lesarkítanánk, akár olyan csapattal is kezdhetnénk Nagyszombaton, melyben csak olyan labdarúgók szerepelnek, akik mind ott voltak Franciaországban.

A Gulácsi – Bese, Kádár, Lang, Korhut – Lovrencsics, Kleinheisler, Nagy Ádám – Németh, Szalai, Dzsudzsák tizenegy valamennyi tagja ott volt a három évvel ezelőtti tornán.

Azóta csak Wili Orban az, akire úgy tekintenek a szurkolók, mint kihagyhatatlan játékosra. Kovács Istvánnak, Nagy Dominiknak, Varga Rolandnak és a jelenleg sérülés miatt hiányzó Sallai Rolandnak is voltak már jó meccsei a válogatottban, de az elmúlt időszakban még nem sikerült kiharcolniuk, hogy alapembernek számítsanak a nemzeti együttesben.

A jelenlegi keret:
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
Védők:
Baráth Botond (Sporting Kansas KC), Bese Barnabás (Le Havre), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz Szaloniki), Lang Ádám (FC Cluj), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Willi Orbán (RB Leipzig), Vinícius Paulo (Mol Vidi FC)
Középpályások:
Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (FC Bologna), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)
Támadók:
Balogh Norbert (APÓ Ellínon), Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Németh Krisztián (Sporting Kansas KC), Szalai Ádám (1899 Hoffenheim), Varga Roland (Ferencvárosi TC)

 

További tartalmak