Musorujsag
Élő Eredmények

Horváth Ferenc megvédte Királyt és nekiment a játékvezetőnek

m4sport.hu
Horváth Ferenc nem volt megelégedve a Ferencváros–Haladás (2–0) mérkőzés játékvezetésével, a sereghajtó szombathelyiek vezetőedzője legfőképp kapusa, Király Gábor kiállítását nehezményezte, illetve azt is kifejtette, a magyar bírók „problémás” ténykedése milyen hatással van a magyar csapatok nemzetközi kupaszereplésére.

 

„Pisilhetünk mi mindenfelé, de széllel szemben nem lehet, erre rájöttünk most is. Sajnos kiállítottak egy olyan embert, aki lejátszott 800 meccset piros lap nélkül és még azt sem mondta életében, hogy »az Isten fáját!«, nem tudom, mivel bánthatta meg ennyire a játékvezetőt. Az egész mérkőzés fura felfogásban volt vezetve” – értékelte Karakó Ferenc munkáját a két győztes mérkőzés után ismét vereséget szenvedő Haladás mestere.

Az említett eset itt látható:

Vitatott ítélet egyébként mindkét oldalon akadt, az első félidőben Davide Lanzafame szabályosnak tűnő gólját nem adta meg a játékvezető, a lassítások alapján benne van, hogy tévesen, de a kamera szöge nem perdöntő.

Lanzafame nem megadott gólja:

Horváth Ferenc így folytatta:

„A probléma az, hogy pont a Fradinak és a kupacsapatainknak vezetik így a mérkőzéseket, aztán kikerülünk a nemzetközi porondra, ott előkerülnek a férfiak és nézegetnek a játékosaink, hogy hol van a galamblelkű magyar bíró, aki ezeket mind lefújja. Sajnos ezen is változtatnunk kell, ha nemzetközi szinten is hozzá akarunk tenni valamit.”

„Azt viszont el kell ismerni, hogy a Fradi egy remek csapat, nagyon jól játszott ma is, megérdemelten nyert, még akkor is, ha nem volt minden rendben a gólokkal” – zárta mondandóját Horváth.

Szerhij Rebrov, a győztes Ferencváros vezetőedzője ismét elmondta, az NB I-ben nincs könnyű mérkőzés, de büszke a játékosaira, mert keményen megdolgoztak a győzelemért.

„A Haladás hatalmas energiákat mozgósított védekezésben az első félidőben, így érthető módon elfáradtak a meccs utolsó harmadára, amit sikerült kihasználnunk, a 70. percben megszereztük a vezetést, nem sokkal később pedig el is döntöttük a három pont sorsát” – mondta csatornánknak az ukrán szakember.

További tartalmak