Musorujsag
Élő Eredmények

Korhut Mihály: Önbizalmat ad, hogy Modric és Rakitic ellen bizonyíthatunk

Korhut Mihály: Önbizalmat ad, hogy Modric és Rakitic ellen bizonyíthatunk

m4sport.hu | Szerző: Bagi-Miklós Rita
Alig engedték el klubcsapatától, végül mégis elsőként érkezett a válogatott összetartásra Korhut Mihály, akit az M4 Sport a hétfői sajtótájékoztató után kérdezett a szlovákok és horvátok elleni Eb-selejtezőről.

A magyar válogatott csütörtökön 20.45-től csap össze a szlovákokkal Nagyszombatban, majd vasárnap 18 órától a horvátokat fogadja a Groupama Arénában. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét meccset élőben közvetíti.

Hétfőn egyszerre két helyen is szükség lett volna Korhut Mihályra, ugyanis a válogatott felkészüléssel egy időben, klubcsapatának, az Árisz Szalonikinek bajnoki mérkőzése volt. A 30 éves védő az M4 Sportnak elárulta, nem nagyon akarták elengedni a klubvezetők, de végül az UEFA szabálya miatt – mely szerint a klub köteles elengedni a játékost a válogatotthoz – beadták a derekukat. (A Szaloniki egyébként Korhut nélkül is 5-0-ás győzelmet aratott a hétfő esti összecsapáson.)

„Nem akartak elengedni, de az UEFA-szabályok miatt kénytelenek voltak, ráadásul mondta a szövetségi kapitány, hogy számít rám, így én már vasárnap hazautaztam.”

Korhut elsőként foglalhatta el szobáját a telki edzőközpontban. „Vasárnap 4 körül már megérkeztem. Sehol senki nem volt, még a felszerelések sem voltak itt. Először azt hittem rossz napon jöttem” – tett hozzá viccelődve a válogatott védője.

A játékosok jó hangulatban, az észtek és a finnek elleni győzelem után búcsúzhattak egymástól novemberben, de elmondta, olyan érzése van, mintha ez csak két hete lett volna, ráadásul alig egy nap után könnyedén egymásra hangolódtak a játékosok, nagyon várják a csütörtöki és a vasárnapi mérkőzést.

Túl van az első edzésen a válogatott (fotó: mlsz.hu) Túl van az első edzésen a válogatott (fotó: mlsz.hu)

Mindkét novemberi meccsen kezdőként számolt vele Marco Rossi, így joggal merül fel a kérdés, számít-e arra, hogy kezdőként lép majd pályára a szlovákok és a horvátok ellen.

„Mikor tavaly az atroszkópos műtétem után sikerült visszanyerni a formámat, sokat dolgoztam azért, hogy vissza tudjak kerülni a válogatottba és újra számoljon velem Marco Rossi. Örülök neki, hogy az utolsó két meccsen számított rám. Jól is ment a válogatottnak és nemcsak a védők voltak együtt, hanem az egész csapat. A védekezés jól nézett ki, nem is kaptunk gólt egyik mérkőzésen sem. Bízom benne, hogy ez a forma kitart legalább a szlovákok és a horvátok ellen – hozzátette, biztos benne, hogy a szövetségi kapitány fejében már megvan, hogyan áll fel a csapat és az általa legjobbnak vélt összeállítást küldi majd a pályára.

Csütörtökön 20.45-kor Pozsonyban, a szlovákok ellen lép pályára a Rossi-csapat. Korhut tisztában van azzal, a DAC-meccseken is remek hangulat szokott lenni, biztos benne, hogy ezúttal is odateszik magukat a szurkolók és tizenkettedik játékosként állnak majd mellettük. „Mi is megteszünk majd mindent annak érdekében, hogy boldogan mehessenek haza a meccs után. Szerintem mindenki tudja, hogy mindkét oldal szempontjából ez egy nagyon fontos mérkőzés lesz, de nekünk úgy kell jó teljesítményt nyújtani, hogy nem ellenségek vagyunk a pályán, hanem ellenfelek.” 

Az M4 Sportnak szintén interjút adó Kovács István is elismerte, tisztában vannak azzal, hogy pikáns hangulatú összecsapás vár rájuk, de ez nem háború, hanem futballmérkőzés lesz.

Kohut bízik benne, hogy a novemberben mutatott jó forma kitart a szlovákok és horvátok ellen is. (fotó: mlsz.hu) Kohut bízik benne, hogy a novemberben mutatott jó forma kitart a szlovákok és horvátok ellen is. (fotó: mlsz.hu)

A válogatott védő elmondta, számára is nagyon fontos a jó rajt egy sorozatban, önbizalmat adhat a további meccsekre  amelyet egyébként Marco Rossi is megerősített. „Nyilván nem mindegy, hogy győzelemmel vagy vereséggel kezdesz egy sorozatot. Sokan mondják, hogy nem túl jó a sorsolásunk, mert idegenben kezdünk, majd utána a vb-ezüstérmes horvátokkal játszunk. Szerintem lehetne jobb is, rosszabb is, nem szabad ezzel foglalkoznunk. Bízom benne, hogy jó lesz a rajt és önbizalommal telve készülhetünk a további meccsekre.”

A vasárnapi ellenfél, a horvát válogatott túlzások nélkül, világklasszisokból áll, elég csak az aktuális aranylabdás, Luka Modricra vagy a Barcelona sztárjára, Ivan Rakiticre gondolni. „Nem úgy kell kimenni a pályára, hogy félünk tőlük – vélekedett Korhut, hozzátéve, sokukat ők is csak a tévében látták játszani. – Jön egy aranylabdás, Modric személyében és majd feltartott kézzel megyünk ki a pályára, hogy tessék, itt van egy második Aranylabda, vidd el mellettem nyugodtan a labdát?! Nem kell félni tőle. Az, hogy ilyen játékosok ellen játszhat valaki, önbizalmat kell adjon, ilyenkor kell megmutatnia azt, hogy ő is van olyan szinten vagy annak közelében, mint ezek a játékosok.”

További tartalmak