Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Agresszív magyarokra számítanak a szlovákok

mti
Agresszív ellenfélre számít a szlovák labdarúgó-válogatott, amely csütörtökön fogadja a magyar csapatot az Európa-bajnoki selejtezők nyitányán Nagyszombatban. A 20:45-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

A szerdai sajtótájékoztatón Pavel Hapal szövetségi kapitány hangsúlyozta, minden rendben zajlott a felkészülés során, a játékosok egészségesek, mindenki bevethető.

Pavel Hapal (Fotó: korkep.sk) Pavel Hapal (Fotó: korkep.sk)

Az összecsapással kapcsolatban elmondta, agresszív magyar válogatottra számít, s akkor sem lepődne meg, ha a vendégek már az ő térfelükön megpróbálnának zavart kelteni. Hozzátette, a mai futballban már rengeteg információ áll rendelkezésükre, ezért nem kért segítséget Marco Rossi korábbi dunaszerdahelyi játékosaitól, vagy magyarországi kapcsolataitól.

A tavaly októberben kinevezett szakvezető kitért arra, hogy elődje, Jan Kozak azt követően mondott le posztjáról, hogy néhány futballista a Csehországtól elszenvedett vereséget követően „éjszakázott”. Pavel Hapal kijelentette, hasonló dolog nem ismétlődhet meg, mindenki a mérkőzésre összpontosít.

A szakember kijelentette, nagyjából kilencven százalékban sejti, mit fognak játszani majd a magyarok, ugyanakkor több lehetséges forgatókönyvre is felkészült.

A sajtótájékoztatón a játékosokat a 110-szeres válogatott Marek Hamsík képviselte, ő Martin Skrteltől örökölte meg a csapatkapitányi karszalagot. Elmondta, nem érez magán extra nyomást, hiszen volt már hasonló helyzetben. A magyarokról szólva csatlakozott a szövetségi kapitány véleményéhez, s megjegyezte, harcias ellenfélre számít.

Marek Hamsik a Napoli–Sampdoria meccsen 2019. február 2-án (Fotó: EPA/Ciro Fusco)

Hamsík – aki 2008-ban egy limasszoli barátságos mérkőzésen (1-1) már találkozott a magyarokkal – a magyar-szlovák rivalizálásról azt mondta, véleménye szerint minden rendben lesz a lelátón, a szlovák–cseh ellentéthez pedig nem hasonlítható ez a párharc.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az összecsapásra eddig 14 600 jegyet adtak el.