Musorujsag
Élő Eredmények

Leukémiás szurkolón segít Rudolf Gergely és a magyar öregfiúk-válogatott

m4sport.hu
A Nyíregyháza Spartacus leukémiában szenvedő szurkolójának támogatására szervez jótékonysági labdarúgó-mérkőzéseket Rudolf Gergely. Március 23-án, szombaton előbb focidrukkerek játszanak egymással, majd a nyíregyházi legendák találkoznak a magyar öregfiúk-válogatottal.

Rudolf Gergely, a Nyíregyháza korábbi játékosa három szurkoló barátjával fogott össze, hogy gyűjtést szervezzen Tomek Zoltánnak, akinél 2017 nyarán diagnosztizáltak leukémiát. A kétgyermekes családapa a Szpari Keleti Front elnevezésű szurkolói csoportjának egyik legrégebbi tagja, aki hónapok óta küzd a gyógyulásért.

A 28-szoros válogatott labdarúgó tájékoztatása szerint többek között Mészöly Géza, Telek András és Csank János mondott igent a felkérésre, de felvette a kapcsolatot Bajzát Péterrel, Szatke Zoltánnal és Bodnár Lászlóval is. A drukkerek meccsére Győrből, Békéscsabáról, és még Lengyelországból is fognak érkezni.

„A Szpari egy nagy család, a játékosok, szurkolók már többször is bizonyították, hogy valóban jóban-rosszban számíthatnak egymásra. Az élet úgy hozta, hogy most rajtunk a sor, nekünk kell segítséget nyújtani ahhoz, hogy Zoli megnyerje élete meccsét. Ezért március 23-án, szombaton két mérkőzést rendezünk a 2500 fő befogadására alkalmas Continentál Arénában, korábbi nevén Bujtosi Szabadidő Csarnokban: az elsőn a NYVSSC szurkolók és szimpatizánsok játszanak egymással, majd a Szpari Legendák csapata a magyar öregfiúk válogatottjával játszik bemutató mérkőzést. A tervek szerint a Szpari Legendák csapatában pályára lép majd Szatke Zoli, Göncz Berci, Téglási Gabi is, míg a Gellei Imre irányításával érkező öregfiúk válogatottban mások mellett Szlezák Zoltánt, Gyimesi Lacit, Wukovics Lászlót, Csank Jánost, Telek Andrást is láthatják a nézők. A belépők egységesen 500 forintba kerülnek, a rendezvény teljes bevételét Tomek Zoltán gyógykezelésére fordítjuk. A helyszínen lesz tombola is, amely szintén lehetőséget kínál arra, hogy aki teheti, segítsen. A sorsoláson dedikált válogatott mezt, Szpari-mezt és labdákat is lehet nyerni. De elsődleges szempont, hogy Tomek Zolit lelki és anyagi támogatásunkkal hozzásegítsük a mielőbbi teljes gyógyuláshoz! Sokan szorítunk érte és hiszünk a gyógyulásában kisfiával és kislányával együtt” – idézi az mlsz.hu Rudolf Gergelyt.

További tartalmak