Musorujsag
Élő Eredmények

Szoboszlai Dominiket 2022-ig magához kötötte a Salzburg

m4sporrt.hu
A Red Bull Salzburg 2022 nyaráig szerződést hosszabbított magyar válogatott középpályásával, Szoboszlai Dominikkel.
(fotó: redbullsalzburg.at) (fotó: redbullsalzburg.at)

A 18 éves labdarúgó 2017-ben csatlakozott az osztrák klubhoz, először a korosztályos csapatban szerepelt, majd kölcsönben az FC Lieferingnél, az áttörést a 2018/19-es idény hozta meg: egyre többet játszik a Salzburgban, eddig 11 alkalommal lépett pályára az első csapatban, a múlt héten a Napoli elleni nyolcaddöntő visszavágóján debütált az Európa Ligában és rögtön gólpasszt adott, három nappal később először volt kezdő osztrák bajnokin, ezt góllal koronázta meg.

„Elképesztően jó érzés és nagy kihívás, hogy ennek a klubnak és ennek a nagyszerű csapatnak a része lehetek. Az elmúlt években rengeteg támogatást kaptam az edzőktől és az egész klubtól, így rengeteget tudtam fejlődni. Meggyőződésem, hogy a jövőm szempontjából tökéletes környezetben vagyok, ezért is döntöttem úgy, hogy idő előtt meghosszabbítom a szerződésemet Salzburgban” – nyilatkozta a klub honlapjának a tehetséges játékos, aki ott van Marco Rossi Eb-selejtezőre készülő keretében, így a következő napokban akár Szlovákia vagy a vb-ezüstérmes Horvátország ellen is bizonyíthat.

„Dominik lenyűgöző ütemben fejlődik, az elmúlt hónapokban a karrierjét tekintve is jelentős lépések történetek. Tehetsége rendkívül profi hozzáállással párosul, most az a legfontosabb, hogy ezen az úton haladjon tovább, a Red Bull Salzburg ehhez minden lehetőséget biztosít” – mondta a hosszabbítással kapcsolatban Christoph Freund, a Red Bull sportigazgatója.

További tartalmak