Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Szalai: Elkeserítő volt a védekezésünk

m4sport.hu
A Hoffenheim légiósa úgy véli, elsősorban a szlovákok felkészültsége volt a mérvadó, hiszen ennek köszönhető, hogy a taktikai utasításokat úgy tudták alkalmazni, hogy az egyből működött.

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra kikapott Nagyszombatban Szlovákia vendégeként Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. A hazaiak mind a két félidőben a hajrában találtak be, Duda a 42., míg Rusnák a 85. percben volt eredményes. a mezőnyben méltó partner volt a magyar csapat, de a kapu előtt sokkal határozottabbak voltak a hazaiak.

Most ezek így nagy szavak, hogy simán lehetett volna pontszerzés. Volt egy elképzelésünk taktikailag mind védekezésben, mind támadásban, sajnos ebből nem sokat láttam, amit sikerült véghez vinnünk” – értékelt az M4 Sportnak a találkozó után kritikusan Szalai Ádám, aki ezen az estén a válogatott csapatkapitánya volt.

(fotó: EPA/JAKUB GAVLAK)

„Elkeserítő volt a védekezésünk, az egész csapaté. Volt egy terv, de az első gól nagyon kiábrándító volt, még akkor is, ha csak három napot vagyunk együtt. Ahhoz, hogy Eb-ről beszéljünk, ilyen szinten csapatként nem lehet védekezni” – tette hozzá.

Úgy véli, nem azt kell nézni, melyik az értékesebb csapat, hanem a két együttes közti taktikai felkészültséget, ami az első gólnál nagyon is kiütközött. Ugyanakkor nem akarta arra fogni a vereséget, hogy kevés idejük volt együtt készülni.

Nem érzem úgy, hogy kevés lenne az idő. Tény, nem heteket készülünk együtt, de a többi válogatottnak is ugyanennyi ideje van. Az számít, ki milyen szinten, milyen bajnokságból milyen taktikai felkészültséggel érkezik a válogatotthoz. Ők is három napot készülnek, de a taktikai utasításokat úgy tudják betartani, alkalmazni, hogy az egyből működik” – mondta Szalai.

Véleménye szerint erre jó példa volt az első gól, amit kiábrándítónak talált, hiszen jelentős létszámfölényben voltak a magyar védők a 16-oson belül, a szlovákok mégis megszerezték a vezetést. Ugyanakkor nem akarja a védők nyakába varrni a vereséget, hiszen, ahogy elmondta, támadásban ugyanígy visszaütköztek a taktikai hibák, hiányosságok.