Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

A Dárdai, Illés, Lisztes középpályával lenne esélyünk a horvátok ellen?

m4sport.hu
A 2016-os Európa-bajnokságot megelőző bő két évtizedben nem sikerült jelentős eredményt elérnie a válogatottnak, pedig voltak jó játékosaink, akikből most Ön állíthat össze egy olyan csapatot, mely meglátása szerint vasárnap a legnagyobb eséllyel venné fel a kesztyűt a horvátokkal, és talán a kontinenstornára is kijutna.
 

Az Európa-bajnoki selejtezőn a szlovákoktól elszenvedett kétgólos vereség után a válogatott centere, Szalai Ádám nem fogta vissza magát, amikor a csapatot kellett értékelnie. Jogosnak tűnő kritikájában többek között kiemelte, ahhoz, hogy Eb-szereplésről beszéljünk, ilyen szinten csapatként nem lehet gyengén védekezni, és véleménye szerint az számít, ki milyen bajnokságból, illetve milyen taktikai felkészültséggel érkezik a válogatotthoz.

Szalai tagja volt az elmúlt 30 év legjelentősebb sikerét elérő válogatottnak, amely 2016-ban az Európa-bajnokságon szerepelhetett. Abból a 23 tagú keretből 10-en játszottak külföldön. Ezt megelőzően az 1998-as világbajnokságért játszottunk pótselejtezőt, akkor a jugoszlávok 12-1-es összesítéssel mentek tovább.

Önök szerint kik azok a játékosok, akik az elmúlt bő húsz évben képességeik és taktikai felkészültségük alapján ütőképes válogatottat alkottak volna? A felsorolásban nem vettünk figyelembe kapust, hiszen Király Gábor mellett csak elvétve védett más, így Hajdu Attilának, Babos Gábornak vagy éppen Fülöp Mártonnak is csak pár meccs jutott.

A több száz játékos közül csak azokat vettük számításba, akik meghatározó emberei voltak az adott időszak válogatottjának. Nem vettük figyelembe azokat a játékosokat, akik a válogatottban 2009-ben bemutatkozó Szalai csapattársai voltak, de már nem játszanak a nemzeti együttesben (Király, Juhász, Gera, Hajnal), vagy esetleg még most is a szóba kerülhetnek a válogatott kerethirdetésekor (Dzsudzsák, Priskin).

LISZTES Krisztián, a magyar csapat játékosa (j) és Paul CODREA, a román válogatott tagja a labdáért küzd a 2001. június 2-i labdarúgó világbajnoki selejtezőn, ahol Magyarország és Románia csapata mérkőzött meg a bukaresti Ghencea stadionban. (MTI/EPA/Robert Ghement) Lisztes Krisztián 49-szer ölthette magára a válogatott mezét, a Bundesligában a Stuttgart és a Werder Bremen csapatában játszott (Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement)

Hátvédek (négy választási lehetőség):

Középpályások (négy választási lehetőség):

Csatárok (két választási lehetőség):