„Rossi játékstílusa óriási terhelésnek teszi ki a futballistákat”

Az M4 Sport szakértője, Hegedűs Henrik úgy látja, Marco Rossi érkezésével pozitív irányba változott a magyar válogatott játéka, de az olasz szakember által kialakított játékstílus óriási megterhelésnek teszi ki a labdarúgókat.


A Magyarország–Horvátország Eb-selejtezőt 18 órától az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben!

Hegedűs úgy látja, a legfontosabb, hogy a nemzeti csapat játékosai közül egyelőre sajnos nem tud mindenki az együttesre szabott, meglátása szerint egyébként nagyon jó taktikához alkalmazkodni, és azt is elárulta, miért.

„Marco Rossi érkezésével alapvetően a védekezésünk, a játékintenzitásunk változott meg, méghozzá annyira, hogy az egész Nemzetek Ligája-csoportkörben mi vívtuk meg a legtöbb párharcot. Ezzel a kapitány rettenetesen nagy fizikai megterhelésnek teszi ki a játékosait. Aki ezt elbírja, az jól tud dönteni a 88. percben is, aki meg nem, annál idővel rossz döntések születnek majd.”

Hegedős azt is hozzátette, a korábbiakkal ellentétben intenzívebben is kezd a válogatott, amit az is hűen tükröz, hogy NL-góljai zömét, kilencből hatot az első félidőben szerzett, ami legjobb mutatók közé tartozik. Véleménye szerint a szlovákok ellen az volt az egyik probléma, hogy egyet sem sikerült gólra váltani abból a kevés lehetőségből, amely a magyar játékosok előtt adódott.