Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Dzsudzsák könnyek közt köszönte meg a szurkolók buzdítását

M4 Sport
A századik válogatott mérkőzésén szereplő Dzsudzsák Balázs a könnyeivel küszködve köszönte meg a közönség támogatását a horvátok 2–1-es legyőzése után.

„Örülök, hogy ezt elérhettem, köszönjük szépen mindenkinek” – mondta a magyarok csapatkapitánya a mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozva.

Dzsudzsák hozzátette, hogy a válogatott már csütörtökön, a szlovákok vendégeként elszenvedett 2–0-s vereség alkalmával is jól játszott helyenként, de „hiányzott az az akarat és az a szenvedély, ami a kispadtól a szurkolókig végig jellemezte a csapatot.”

A vasárnapi meccsen szerinte végig koncentrált volt a csapat. „Minden helyzetünket kihasználtuk, szép támadásokat vezettünk, szép gólokat rúgtunk, úgyhogy megint léptünk egy lépést előre ahhoz képest, ahol csütörtökön tartottunk. Ma itt nem lehetett más eredmény, csak az, hogy mi jöjjünk le a pályáról győztesen. Tiszteltük az ellenfelet, de nekik ugyanúgy két lábuk van, tehát nem fogok hanyatt esni csak azért, mert a világ legjobb csapataiban játszanak. Ma bebizonyítottuk, hogy szívvel, lélekkel és akarattal, csapatként, szurkolóként és országként mindent el lehet érni.”

A 80. percben egy horvát hazaadásra lecsapó Kalmár Zsolt, aki elől a gólvonalról tudtak felszabadítani a védők, az M4 Sportnak elárulta, nagyjából harminc centiméterren múlt a magyar csapat harmadik gólja. „Nem volt bent, a gólvonal előtt 30 centivel volt körülbelül. Össze-vissza pattant a labda, háromszor rúgtam rá. Előbb a kapus blokkolta, aztán jött egy védő, aztán felkeltem és a kapus vállát találtam el.”

A DAC középpályása szerint nagyot küzdött a csapat, amely megérdemli a gratulációt. „Nagyon jól védekeztünk, az utolsó percig küzdöttünk, le a kalappal a srácok előtt. Mindent megtettünk a győzelemért, úgy gondolom, ha Szlovákiában is így játszunk, most nem három, hanem hat ponttal állunk.”

Kalmár úgy véli, a legnagyobb különbséget a szlovákok elleni mérkőzéshez képest az jelentette, hogy hittek magukban a játékosok. „Megbeszéltük, mi volt a hiba a szlovákok ellen, rendszert is váltottunk, de a kulcs talán az volt, hogy mindenki nagy önbizalommal játszott. A szlovákok ellen nem mertük kihozni a labdát, most pedig a világsztárok ellen igen. Ez az önbizalom kell a továbbiakban is.”

A nemzeti csapatban először kezdőként pályára lépő, 18 éves Szoboszlai Dominik azt mondta: nagyon jól működött a csapategység, mindannyian egy célért küzdöttek, és minden játékosban megvolt a kellő akarat.

Willi Orbán, a válogatott védője szerint a magyar együttes „nagyon jól reagált” a szlovákoktól csütörtök este elszenvedett 2–0-s vereségre, és „fantasztikus” mérkőzést játszott a horvátok ellen. „Bátran és jól felépített rendszerben futballoztunk ma, kialakítottunk gólhelyzeteket, és sikerült a szurkolókat is kiszolgálnunk” – mondta a Bundesligában harmadik RB Leipzig csapatkapitánya.

Klubtársa, a kapus Gulácsi Péter azt emelte ki, hogy kulcsfontosságú volt a labda elleni mozgásban agresszívan teljesíteni, ezért már a saját térfelükön letámadták a horvátokat, akik így nem tudtak szabadon építkezni. „Amikor a szélekre passzoltak, ott is igyekeztünk azonnal nyomást helyezni rájuk, illetve amikor nálunk volt a labda, akkor sokkal bátrabban futballoztunk, mint csütörtökön a szlovákok ellen” – foglalta össze az előzetesen megbeszélt taktika lényegét a Lipcse hálóőre.

A magyar válogatott június 8-án, Azerbajdzsánban játssza következő Eb-selejtezőjét, három nappal később pedig a walesi csapat lép pályára a Groupama Arénában.