Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Modric: Az utolsó pillanatig kemény lesz ez a csoport

M4 Sport
Luka Modric szerint a horvát válogatott nem reagált jól a magyar gólokra, ennek eredménye lett a 2–1-es hazai győzelem a vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőn.

Az aranylabdás középpályás a mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, szerinte jól kezdték a horvátok a meccset, a vezetést is sikerült megszerezniük, utána is tudták játszani a saját játékukat, az egyenlítés viszont lendületet adott a magyaroknak, akik elkezdtek jobban futballozni. „Nem játszottunk ma jól, a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de a magyarok rúgtak még egy gólt és megnyerték a mérkőzést.”

Pátkai Máté és Luka Modric a Magyarország - Horvátország Eb-selejtezőn a Groupama Arénában 2019. március 24-én (Fotó: MTI/Czagány Balázs) Pátkai Máté és Luka Modric a Magyarország – Horvátország Eb-selejtezőn a Groupama Arénában 2019. március 24-én (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

A Real Madrid futballistája szerint a csoport nyitott lesz egészen a sorozat végéig. „Már a selejtezők előtt is mondtam, hogy kemény lesz ez a csoport az utolsó pillanatig, mivel mindegyik csapat nagyjából azonos szintet képvisel” – vélekedett a magyarokból, a horvátokból, a walesiekből, a szlovákokból és az azeriekből álló csoportról a 33 éves irányító.

Kérdésre válaszolva Modric elmondta, nem okozott meglepetést számukra a magyar válogatott teljesítménye, ugyanakkor a horvátok rosszul reagáltak a hazai gólokra. „Tudtuk, hogy a saját közönségük előtt keményen fognak küzdeni az utolsó pillanatig, és így is lett. Nem leptek meg minket, viszont mi nem reagáltunk jól a góljaikra, ez volt a problémánk ma.”

A horvát szövetségi kapitány, Zlatko Dalic az agresszivitást hiányolta csapatából, és gratulált a magyaroknak.

„A vezetés megszerzése után agresszivitás nélkül játszottunk, komoly lehetőségünk sem nagyon volt. Gratulálok a magyar csapatnak, nagyon erőszakosan játszott és igazán akarta a győzelmet. Ami a csoportot illeti, a végsőkig fogunk küzdeni.”